Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Σούπερ deal με κουμπάρο τον Κοντομηνά σε ασφαλιστικές της Κύπρου

Στα σκαριά βρίσκεται η συγχώνευση τεσσάρων ασφαλιστικών της Κύπρου με τον Ελλήνα επιχειρηματία και ιδιοκτήτη της Demco Insurance Δημήτρη Κοντομηνά να προταγωνιστεί σε αυτό, αναφέρουν Κυπριακά μέσα ενημέρωσης.
 
Ο λόγος για τις εταιρείες Interlife, Universal Life, Alpha Ασφαλιστική και Demco Insurance. Αυτό το deal γίνεται με πρωτοβουλία του γνωστού Έλληνα επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά ο οποίος δραστηριοποιείται στο νησί μας μέσω της Demco Ασφαλιστικής. Μάλιστα αυτές τις μέρες ο κ. Κοντομηνάς βρέθηκε στην Κύπρο για να κάνει τα εγκαίνια των ιδιόκτητων γραφείων της εταιρείας στη Λεωφόρο Λάρνακας στη Λευκωσία.



Οπως υπογραμίζει το InBusinessNews σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του το deal αυτό εάν όλα βαδίσουν καλώς θα ανακοινωθεί εντός Οκτωβρίου του 2010. Για την ώρα παραμένει άγνωστο το ποια εταιρεία θα εξαγοράσει τις υπόλοιπες και κατά πόσον θα γίνει νέα εταιρεία με διαφορετικό όνομα. Το σίγουρο πάντως είναι πως με αυτό το deal η εταιρεία που θα δημιουργηθεί θα αποτελέσει και τον εθνικό πρωταθλητή κάτι που θα της δώσει νέα δυναμική.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία στην Κύπρο υπάρχουν σήμερα 23 εταιρείες στον γενικό κλάδο, άλλες 8 εταιρείες στον κλάδο ζωής και 3 εταιρείες που καλύπτουν και τους δύο κλάδους. Σε παλαιότερες της δηλώσεις στο INBNEWS η γενική διευθύντρια του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Στέφη Δράκου είχε εκφράσει την εκτίμηση που επίκεινται σημαντικές εξαγορές στον κλάδο καθώς  ελέω της οδηγίας Solvency 2 που βρίσκεται στα τελικά της στάδια, ενθαρρύνεται η δημιουργία μεγαλύτερων μονάδων.

Παλαιότερα να σημειωθεί είχε ανακοινωθεί deal μεταξύ Μινέρβα και  Eurosure κάτι το οποίο δεν προχώρησε αφού άλλαξε γνώμη για αδιευκρίνσιτους λόγους η δεύτερη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του InBusinessNews αρκετές εταιρείες συμπεριλαμβανομένων και των τραπεζών μελετούν τις εξαγορές ασφαλιστικών εταιρειών αφού θεωρούν πως υπάρχουν ευκαιρίες στον κλάδο αυτό για να μειώσουν αφενός τα λειτουργικά τους κόστη και αφετέρου για να αυξήσουν την κερδοφορία τους.

Πηγή: Asfalisinet

1 σχόλιο:

  1. ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
    ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΝΟΤΙΟΑΦΡΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΗΝΥΓΑΝΕ?
    ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΟΝ ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ ΤΗΣ ΑΣΠΙΔΑΣ?
    ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗΣ?
    ΜΙΛΗΣΤΕ ΟΣΟΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΚΟΤΣΙΑ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή