Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Ιδιωτικές κλινικές: Σε στάση αναμονής για τις οφειλές των ταμείων


Στάση αναμονής τηρεί ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου του κ. Απ. Τερζόπουλου στην «Η», σχετικά με το θέμα των οφειλόμενων των δημόσιων ταμείων στις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές. 

«Είναι σε εξέλιξη οι συζητήσεις της Πανελλήνιας Ενωσης Ιδιωτικών Κλινικών με το υπουργείο για το θέμα των οφειλομένων των ταμείων και θα περιμένουμε την εξέλιξή τους πριν λάβουμε οποιαδήποτε απόφαση», σημείωσε ο Κ. Τερζόπουλος Πρόεδρος του Δ.Σ. της Euromedica.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών έχει μέλη του τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές, στις οποίες τα οφειλόμενα από τα ταμεία είναι μερικές εκατοντάδες εκατ. ευρώ, αφού μόνο στο Euromedica τα οφειλόμενα από το σύνολο των δημόσιων ταμείων είναι 80 εκατ. ευρώ.

Λειτουργία 
Οι κλινικές της Πα­νελλήνιας Ενωσης Ιδιωτικών Κλινικών είναι οι μικρές κλινικές και τα χρέη των ταμείων δυσχεραίνουν τη λειτουργία και επηρεάζουν τη βιωσιμότητά τους. «Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών δεν μπορεί εύκολα να πει ότι δεν θα δεχτεί τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, γνωρίζοντας τη σημασία και τη σοβαρότητα των υπηρεσιών υγείας για τους πολίτες. Ομως δεν μπορεί το κράτος να βασίζεται στο ότι εμείς θα υποχωρούμε μη ζητώντας τα οφειλόμενα διαρκώς, γιατί τα περιθώρια είναι στενά και πρέπει να βρεθεί μια λύση». 

Πριν από πέντε ημέρες Πανελλήνια Ενωσης Ιδιωτικών Κλινικών είχε ανακοινώσει ότι από τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, δεν θα δε­χτεί ασφαλισμένους του ΙΚΑ λόγω των σοβαρών καθυστερήσεων που καταγράφονται στην εξόφληση των χρεών του Ιδρύματος. Επιπλέον, απειλεί με αναστολή της συνεργασίας με τα υπόλοιπα ταμεία που καθυστερούν ή έχουν παύσει τις πληρωμές τους.

Πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου