Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Το top 10 των ελληνικών εταιρειών διαμόρφωσε η ICAP



Η Μotor Oil, η Vodafone Panafone και η Σκλαβενίτης Ι&Σ  καταλαμβάνουν τις πρώτες τρεις θέσεις στην κατάταξη των ισχυρότερων ελληνικών εταιρειών (»Strongest Companies in Greece») που ανακοινώθηκαν από την ICAP Group (με βάση την πιστοληπτική τους ικανότητα). 

Ακολουθούν στη δεκάδα η ΔΕΠΑ ΑΕ, η Coca Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλ., η Μασούτης Δ. Σούπερ Μάρκετ  (αλυσίδα της Β. Ελλάδος), η Makro cash and carry  Χονδρεμπορική, η Πλαίσιο Computers, η εταιρεία Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η House Market (IKEA).

Η Icap  Group είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα αναγνωρισμένη από την Τράπεζα της Ελλάδος ως Εξωτερικός Οργανισμός Πιστοληπτικών Αξιολογήσεων αλλά και η μοναδική στη ΝΑ Ευρώπη την οποία αποδέχεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ως πηγή πιστοληπτικών αξιολογήσεων στο πλαίσιο εφαρμογής του Ευρωσυστήματος. Με βάση τη μοναδικότητα των αναγνωρίσεων αυτών, το κριτήριο του Icap Credit Rating είναι αυτό που ξεχωρίζει τις επιχειρήσεις που μπορούν να γίνουν μέλη της Κοινότητας «Strongest Companies in Greece», ήτοι τις εταιρείες με πιθανότητα εμφάνισης ασυνέπειας κάτω του 1%.

H  Κοινότητα  «Strongest Companies in Greece» επιβραβεύοντας τις εταιρείες με υψηλό Icap Credit Rating αναδεικνύει τη σημασία της συνέπειας στις συναλλαγές, ιδίως στην τωρινή αρνητική συγκυρία. Η ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση της οποίας έτυχε η πρωτοβουλία από τις επιχειρήσεις, αποδεικνύει την ανάγκη που υπάρχει για πιστοποίηση των συνεπών εταιρειών από έναν αξιόπιστο Οργανισμό.

Πηγή: Insurancedaily

1 σχόλιο: