Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Κλάδος Αυτοκινήτων: Ο ασφαλισμένος τι φταίει;



Πηγή: Ασφαλιστική Αγορά


Η αυστηρότατη πολιτική που ακολουθούν το τελευταίο διάστημα οι ασφαλιστικές εταιρείες στο θέμα της είσπραξης των ασφαλίστρων, σε συνδυασμό με τα όποια “ανοίγματα” κάποιων συνεργατών τους, τα οποία ενισχύονται από την αδυναμία όλο και περισσότερων ασφαλισμένων να επιδείξουν συνέπεια στην πληρωμή των συμβολαίων τους λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, έχουν προκαλέσει …έμφραγμα στα τμήματα εισπράξεων και διεκπεραίωσης και “αλυσιδωτές αντιδράσεις”, αφού πολλές είναι οι εταιρείες που, στα πλαίσια αυτής της αυστηρής οικονομικής πολιτικής, ζητούν ως προαπαιτούμενο για την παράδοση των ανανεώσεων των συμβολαίων στους συνεργάτες τους να τακτοποιηθούν οι όποιες οικονομικές εκκρεμότητες υπάρχουν. 

Το να θέλουν οι εταιρείες να εισπράττουν το αντίτιμο των συμβολαίων που εκδίδουν στην ώρα τους είναι απόλυτα θεμιτό και δίκαιο

Το να δυσκολεύονται, για όποιο λόγο δυσκολεύονται, οι συνεργάτες τους να αποδώσουν αυτά τα ασφάλιστρα στην ώρα τους είναι κι αυτό κατανοητό, δεδομένων και των δύσκολων οικονομικών συνθηκών.


Ο ασφαλισμένος, όμως, που θέλει το ασφαλιστήριό του στην ώρα του και το πληρώνει άμεσα, τι φταίει;

Πολλοί είναι οι ασφαλισμένοι τελευταία, που αν και η κρίση δεν τους έχει αφήσει ανεπηρέαστους, προσπαθούν και θέλουν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και οι οποίοι διαμαρτύρονται για πολύ μεγάλες καθυστερήσεις (που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούν τον ένα μήνα) στις ανανεώσεις των ασφαλιστηρίων συμβολαίων τους που αφορούν το αυτοκίνητο, ακόμα και από εταιρείες που φημίζονται για την καλή τους οργάνωση και τη συνέπειά τους. 


Οι περισσότεροι δεν μπορούν να κατανοήσουν πού οφείλεται όλη αυτή η καθυστέρηση, αφού οι εξηγήσεις που τους δόθηκαν τόσο από το διαμεσολαβητή όσο και από την εταιρεία, στην οποία πολλοί απευθύνθηκαν, κάθε άλλο παρά ικανοποιητικές ήσαν. Κάποιοι από αυτούς μας μετέφεραν την αγωνία τους για το γεγονός ότι ουσιαστικά κυκλοφορούν ανασφάλιστοι και αν τους σταματήσει η τροχαία κινδυνεύουν με πρόστιμο και αφαίρεση των πινακίδων. Κάποιοι άλλοι μας …εκμυστηρεύτηκαν ότι ο ασφαλιστής τους καθησύχασε την αγωνία τους, δίνοντάς τους προσωρινό σήμα …άλλης εταιρείας μέχρι να έρθει η ανανέωση. 


Γεγονός είναι, πάντως, ότι οι άνθρωποι αυτοί –και για κάποιους το γνωρίζουμε από πρώτο χέρι– φρόντιζαν πάντα να πληρώνουν τα ασφάλιστρά τους στην ώρα τους και τώρα μοιάζουν να …τιμωρούνται, υφιστάμενοι τις συνέπειες των προβλημάτων που έχουν μεταξύ τους ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές και εταιρείες, τα οποία δεν γνωρίζουν, δεν υπάρχει λόγος να γνωρίζουν και εντέλει δεν τους ενδιαφέρουν. Γεγονός επίσης είναι ότι με όλα αυτά δημιουργούνται κακές εντυπώσεις τόσο για το διαμεσολαβητή (πολλοί ήταν εκείνοι που μας είπαν ότι θα αλλάξουν ασφαλιστή) όσο και για την εταιρεία («Χαλάσανε τώρα και οι καλές;», ήταν τα σχόλια πολλών από αυτούς). 


Ελπίζουμε να δώσαμε “τροφή” για προβληματισμό και στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και στις εταιρείες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου