Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Ασφαλιστική Εταιρία κατά του ελληνικού δημοσίου για τις καταστροφές του Δεκέμβρη του 2008

Πηγή: asfalisinet.gr

Η Αγροτική Ασφαλιστική κατέθεσε αγωγή με την οποία ζητά από το Δημόσιο αποζημίωση 51.434 ευρώ, για τις καταστροφές που υπέστη υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στον Πειραιά, την 11-12-2008, το οποίο είχε ασφαλίσει.
 
Συμφωνα με δημοσίευμα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας η ασφαλιστική εταιρία στρέφεται κατά του ελληνικού Δημοσίου, κατηγορώντας τις αστυνομικές αρχές «για ελλιπή προετοιμασία, πλημμελή σχεδιασμό και εσφαλμένες ενέργειες στον τρόπο αντιμετώπισης των ταραχών».
 
«Η επιλογή των αστυνομικών δυνάμεων να τηρήσουν καθαρώς αμυντική στάση και να ανεχθούν την άσκηση βίας για μακρό χρονικό διάστημα (από την 6-12-2008 και τουλάχιστον για ένα μήνα), οπότε η κατάσταση είχε πλήρως εκτραπεί, συνιστούσε προδήλως μη κατάλληλο μέσο για την αντιμετώπισή της» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην αγωγή.

Σύμφωνα με την επιχειρηματολογία της Αγροτικής Ασφαλιστικής, η ΕΛ.ΑΣ. έπρεπε να φρουρεί επί 24ώρου βάσεως με ενισχυμένες δυνάμεις τον ευρύτερο χώρο της πόλης του Πειραιά την 11-12-2008, όπου γίνονταν επεισόδια, και ειδικότερα περιοχές με τράπεζες, οι οποίες θεωρούνται υψηλού κινδύνου. «Ομως οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν προκλητικά απούσες» επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην αγωγή.

Συμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα το θέμα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον καθώς, εάν γίνει δεκτή η ευθύνη του Δημοσίου στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα ανοίξει ο δρόμος για την πλήρη αποζημίωση όλων των ιδιοκτητών τα καταστήματα των οποίων υπέστησαν ζημιές εκείνη την περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου