Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Λιγότεροι τόκοι για το Επικουρικό Κεφάλαιο

Πηγή: insuranceworld.gr

Τη μερική απαλλαγή του Επικουρικού από την καταβολή τόκων υπερημερίας στους δικαιούχους προβλέπει το ν/σ για την εξυγίανση του φορέα

Τη μερική απαλλαγή του Επικουρικού Κεφαλαίου από την καταβολή τόκων υπερημερίας στους δικαιούχους αποζημιώσεων, θα προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο για την εξυγίανση του φορέα που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ειδική ρύθμιση θα ορίζει ότι το Επικουρικό δεν θα καταβάλλει τους τόκους υπερημερίας οι οποίοι θα αναλογούν στο χρονικό διάστημα που θα μεσολαβεί από την ανάκληση της άδειας λειτουργίας μιας ασφαλιστικής εταιρείας μέχρι και την μεταφορά του εκάστοτε φακέλου στις αρμόδιες υπηρεσίες του.

Όπως επισημαίνουν στο Insurance World στελέχη της αγοράς, συνήθως απαιτούνται μέχρι και 6 μήνες έως ότου το Επικουρικό λάβει γνώση για τις υποχρεώσεις τις οποίες κληρονομεί μετά από κάθε ανάκληση ασφαλιστικής εταιρείας.


Όμως, για όσο διάστημα θα μεσολαβεί από την παραλαβή του φακέλου μέχρι και την καταβολή της κάθε αποζημίωσης το Επικουρικό θα καταβάλλει στα θύματα των τροχαίων και τους αναλογούντες τόκους υπερημερίας.


Όσο για τους τόκους που θα «χάνονται», οι δικαιούχοι αποζημιώσεων θα μπορούν να τους διεκδικούν μέσω των διαδικασιών εκκαθάρισης των ασφαλιστικών εταιρειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου