Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Ασφαλιστικές: Αναγκαία η κεφαλαιακή τους ενίσχυση

Πηγή: Ημερησία
H Eθνική Ασφαλιστική θα πρέπει να επιτύχει μέσα στο 2011 λειτουργική κερδοφορία, δήλωσε σε εκδήλωση της εταιρείας ο διευθύνων σύμβουλος, Γ. Κατσουρίδης.

Επισήμανε ότι η ενισχυμένη εποπτεία, στα πλαίσια των απαιτήσεων που ανακύπτουν από την οδηγία Solvency II είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσουν ανάγκες για κεφαλαιακή ενίσχυση σε όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες. 

Σε αυτά τα πλαίσια ο πρόεδρος της εταιρείας, Λ. Θεόκλητος, σημείωσε ότι η κρίση αξιοπιστίας που πλήττει την ασφαλιστική αγορά και η οποία αναμένεται να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα με τη μετάβαση της εποπτείας στην ΤτΕ, σε συνδυασμό με τις απαιτήσεις της οδηγίας Solvency II θα οδηγήσει, μέσα στην τρέχουσα κακή οικονομική συγκυρία, σε περιορισμό του αριθμού των ασφαλιστικών εταιρειών στη χώρα μας.

«Κάποιες, μοιραία, θα προχωρήσουν σε εκκαθάριση, άλλες θα συνενώσουν τις δυνάμεις τους», τόνισε. Η Εθνική Ασφαλιστική στοχεύει στην ανάπτυξή της μέσω της συμμετοχής της στη συνταξιοδοτική ασφαλιστική αγορά μετά την υιοθέτηση του κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου για το δεύτερο και τρίτο πυλώνα ασφάλισης, είπε ο πρόεδρος της εταιρείας. Ο γενικός διευθυντής κ. Κωνσταντάς τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «Στην παρούσα φάση υλοποιούμε τις δράσεις μας για να είμαστε έτοιμοι έως το 2012. Προχωρούμε σε άμεσες βελτιώσεις που αφορούν την εισπραξιμότητα των ασφαλίστρων.

Μεγάλες αλλαγές συντελούνται σε θέματα διαχείρισης κινδύνου, αλλά και στον τρόπο που ελέγχονται οι ζημίες όλων των κλάδων. Ταυτόχρονα σχεδιάζουν νέα ευέλικτα προϊόντα, επανεξετάζουιν τα ήδη υφιστάμενα, ενώ προχωρούν σε σημαντικά βήματα ελέγχου των δαπανών. Επιπλέον ενοποιούνται οι διαδικασίες με την ΕΤΕ σε πολλές λειτουργίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου