Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Σωσίβιο από αναλογιστές σε ασφαλιστικές εταιρείες

Πηγή: insuranceworld.gr
 

Τη βοήθεια μεγάλου αναλογιστικού γραφείου για την αξιολόγηση σειράς οικονομικών στοιχείων ζήτησε ομάδα ασφαλιστικών εταιρειών

Στην «πόρτα» μεγάλου αναλογιστικού γραφείου προσέτρεξε ομάδα ασφαλιστικών εταιρειών ζητώντας την καθοδήγηση των στελεχών του για τη συγκέντρωση, αξιολόγηση και παρουσίαση σειράς οικονομικών και αναλογιστικών στοιχείων, τα οποία κατά τη διάρκεια των εορτών ζήτησε η Τράπεζα της Ελλάδος από το σύνολο του κλάδου.

Πρόκειται για εταιρείες μικρού «βεληνεκούς» ορισμένες από τις οποίες βρίσκονται υπό τη σκέπη του άρθρου 6 του ν.δ. 400/70, που δήλωσαν αδυναμία ανταπόκρισης στις απαιτήσεις της νέας εποπτικής αρχής.

Oπότε προσέγγισαν από κοινού γνωστό αναλογιστικό οίκο, ζητώντας να αναλάβει την κατάρτιση φακέλου για κάθε εταιρεία χωριστά, με όλα τα στοιχεία περί εταιρικής διακυβέρνησης, πλάνου τριετίας και Solvency II.

Όπως είναι γνωστό, η ΤτΕ με έγγραφό της κάλεσε όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες να υποβάλλουν έως τις 21 Ιανουαρίου εφ 'όλης της ύλης στοιχεία, ώστε τα αρμόδια στελέχη της να τα εξετάσουν σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των ελέγχων της
ΕπΕΙΑ και να αποκρυσταλλώσουν άποψη για την πραγματική εικόνα της αγοράς, και κυρίως για τις προθέσεις των ασφαλιστών να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του solvency II και στις ιδιαίτερες συνθήκες που προκαλεί η κρίση στον κλάδο τους.

Για τη συνέχεια, και συγκεκριμένα για τις 31 Ιανουαρίου, η ΤτΕ έκλεισε το πρώτο κρίσιμο ραντεβού με τις ασφαλιστικές εταιρείες, προκειμένου να "συζητήσει τη στρατηγική που πρέπει να υιοθετήσει τόσο η ασφαλιστική αγορά, όσο και η εποπτική αρχή, στο πλαίσιο της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας και των επερχομένων αλλαγών για την εποπτεία των Ασφαλιστικών Εταιρειών".

Από σχετική επιστολή την οποία απέστειλε η ΤτΕ στην ΕΑΕΕ, καθίσταται ξεκάθαρο ότι η εποπτική αρχή θα επιμείνει σε ένα αυστηρό πλαίσιο ελέγχου των εταιρειών. Για το λόγο αυτό εξάλλου ζήτησε άμεση πληροφόρηση για:

- τα διαθέσιμα εποπτικά στοιχεία.

- τις απόψεις των ασφαλιστών για την εξέλιξη της χρηματοοικονομικής κατάστασης των εταιρειών στο τέλος του 2010.
- τον τρόπο διαχείρισης των κινδύνων.
- την επάρκεια της εσωτερικής οργάνωσης των εταιρειών και τις υφιστάμενες διαδικασίες εταιρικής διακυβέρνησης.
- το βαθμό προετοιμασίας των εταιρειών για τη μετάβασή τους στο Solvency II.
- τις ενδεχόμενες ελλείψεις τις οποίες θα πρέπει να αντιμετωπίσει κάθε εταιρία ώστε να συμμορφωθεί πλήρως στο Sollvency II.
- το χρόνο που θα απαιτήσουν ανάλογες ενέργειες.
- την κατάθεση Business Plan για την τριετία 2011-2013.

3 σχόλια:

  1. ΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΘΥΜΑΤΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι καραγκιόζηδες του INSURANCE WORLD ξεπέρασαν σε βλακεία και αυτούς του άλλου τους χοντρού συνάδελφου που το παίζει και ηθικολόγος.

    Πληρωμένο δημοσίευμα το οποίο σήμερα το απόγευμα αποσύρθηκε άρον αρον υπό τον φόβο μυνήσεων.

    Αντε γιατί αρκετοί μαζευτήματε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα παπαγαλάκια της αγοράς!!!!!!
    Γιατί δεν ρωτάτε το Αναλογιστικό γραφείο, μήπως όλοι αυτοί είναι πελάτες του και τους κάλεσε το ίδιο για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων????? Επιτέλους, δείξτε λίγη αξιοπρέπεια όταν ''δημοσιεύετε'' φούσκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή