Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Χωρίς λύση ακόμα τα θέματα της Ασπίς

Πηγή: insuranceworld.gr

Μεγαλώνει η λίστα των διεκδικητών της Ασπίς Πρόνοια, μετά τη λήξη της προθεσμίας βάσει της οποίας οι ασφαλισμένοι του κλάδου ζωής, καλούνταν να ανακοινώσουν τις απαιτήσεις τους στον Επόπτη Χαρτοφυλακίου Ζωής

Η σχετική προθεσμία έληξε στο τέλος του χρόνου και από την πρώτη επεξεργασία των στοιχείων προκύπτει ένας πρόσθετος αριθμός 300 περίπου ασφαλισμένων που δικαιούνται αποζημίωσης από νόμιμα ασφαλιστήρια συμβόλαια που είχαν στην κατοχή τους. 

 
Σύμφωνα με την εικόνα που μεταφέρεται από τον Επόπτη Χαρτοφυλακίου κ. Γιάννη Παντελίδη το ύψος των σχετικών διεκδικήσεων δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί και αναμένεται να έχει αποσαφηνιστεί στο τέλος περίπου το μήνα.

Η οριστικοποίηση του καταλόγου των ασφαλισμένων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί με παράλληλες διαδικασίες έως το τέλος Ιανουαρίου, προκειμένου στη συνέχεια να υποβληθεί στην
Τράπεζα της Ελλάδος. Η νέα εποπτική αρχή, αφού προηγουμένως αποκτήσει σαφή εικόνα για το ύψος των νόμιμων απαιτήσεων, αλλά και αυτών που αμφισβητούνται από τον Επόπτη Χαρτοφυλακίου, όπως επίσης και το ύψος των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, θα κληθεί στη συνέχεια να ενεργοποιήσει τη διαδικασία εξεύρεσης αναδόχου.

Οι πρώτες διερευνητικές επαφές που έχουν ξεκινήσει ήδη με πρωτοβουλία του κ. Παντελίδη, δυνατότητα που προβλέπεται στο νόμο, δεν έχουν μέχρι στιγμής αποφέρει συγκεκριμένα αποτελέσματα στο βαθμό άλλωστε που δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί ο ακριβής προσδιορισμός της «μαύρης τρύπας», που άφησε πίσω της η Ασπίς Πρόνοια. 


Κρίσιμο θέμα για τον προσδιορισμό του ελλείμματος είναι η αναμόρφωση των παροχών, δυνατότητα που επίσης προβλέπεται στο νόμο και η οποία μπορεί να οδηγήσει στην προσαρμογή των απαιτήσεων των ασφαλισμένων στη βάση του καταβληθέντος κεφαλαίου, απορρίπτοντας τις αποδόσεις στα ασφαλιστήρια συμβόλαια.


Η προοπτική εξεύρεσης αναδόχου, σύμφωνα με την άποψη που έχει διατυπώσει επισήμως η
Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, αλλά και οι εταιρείες που συμμετείχαν στις μέχρι σήμερα διερευνητικές επαφές, θεωρείται απομακρυσμένη. Ως εκ τούτου το βάρος αναμένεται να αναλάβει το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής, που καλύπτει σε ποσοστό 70%, αλλά η δυνατότητα αναδρομικής κάλυψης των ασφαλισμένων της Ασπίς Πρόνοια αμφισβητείται.

4 σχόλια:

  1. ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΤΟΥΣ ΠΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ?

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν πιστεύω να εκπλήσεται κανείς από το άρθρο αυτό? Υπήρχε κάποιος που πίστεψε ποτέ ότι θα βρεθεί ανάδοχος??? Ο κ. Σαχινίδης και όλοι οι εμπλεκόμενοι, που ψήφισαν το νεό νόμο για την ιδιωτική ασφάλιση, μας χάιδεψαν τα αυτιά, κέρδισαν χρόνο και εμείς παραμένουμε ακάλυπτοι και καταχρεωμένοι!!!! Ντροπή!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αναρωτιέμαι μετά από αυτό το σκάνδαλο πως είναι δυνατόν να υφίσταται ακόμη ο κλάδος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος. Πού είναι η κάλυψη? και ποια εμπιστοσύνη θα υπάρξει μετά από αυτό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΟΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΗ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ
    ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΤΩΣΕΩΣ ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ΠΟΥΛΑΝΕ ΟΙ ΑΣΦΑΛΗΣΤΡΙΚΕ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΟΙΔΙΕΣ ΣΟΥ ΛΕΙ ΚΟΡΟΙΔΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΛΑ ΠΑΜΕ ::::

    ΑπάντησηΔιαγραφή