Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Στα ΚΤΕΟ 2,7 εκ αυτοκίνητα για μπορούν να ασφαλιστούν

Πηγή: asfalisinet.gr

Η σύνδεση της ανανέωσης του ασφαλιστηρίου με την επίδειξη της κάρτας του KTEO, εξαναγκάζει πάνω από 2,7 εκατ. ιδιοκτήτες I.X. να περάσουν από τεχνικό έλεγχο το όχημά τους αν θέλουν να το κυκλοφορούν.
 
Σύμφωνα με την «Ημερησία» οι προσδοκίες της κυβέρνησης και του υπουργείου Yποδομών φαίνεται να είναι πολύ υψηλές καθώς πολλές από τις διατάξεις του «αυτοκαταργούνται» από τα συμβαλλόμενα μέρη. 

Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότερες ασφαλιστικές κάθε χρόνο αποστέλλουν ταχυδρομικά την ανανέωση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτός ο έλεγχος για την κατοχή του οδηγού της κάρτας KTEO. 

Στελέχη μεγάλων ασφαλιστικών εταιρειών δηλώνουν ότι ο βασικός όγκος (περίπου 150.000 των συμβολαίων για το 2011 έχει ήδη ταχυδρομηθεί και ότι θα ήταν αδύνατο να ζητηθεί οι ιδιοκτήτες αυτών των αυτοκινήτων να επιδείξουν πλέον την κάρτα KTEO μια και η αποστολή των συγκεκριμένων στοιχείων θα βάρυνε τον ίδιο τον ασφαλιζόμενο.

Επίσης σύμφωνα με το δημοσίευμα σε αρκετά κράτη-μέλη της Ε.Ε ισχύει ο νόμος βάσει του οποίου αν κάποιο όχημα εμπλακεί σε κάποιο ατύχημα και δεν έχει δελτίο τεχνικού ελέγχου σε ισχύ τότε η ασφαλιστική που καλύπτει το συγκεκριμένο όχημα δεν είναι υποχρεωμένη να καταβάλει ούτε ένα ευρώ για αποζημίωση, τόσο στον ιδιοκτήτη του οχήματος χωρίς KTEO όσο και στον ιδιοκτήτη κάποιου άλλου οχήματος που έχει εμπλακεί σε ατύχημα. 

Ωστόσο, τα παραπάνω γίνονται μόνο σε άλλα κράτη-μέλη ενώ στην Eλλάδα θα πρέπει οι ασφαλιστικές να καλέσουν περίπου 9 εκατ. ιδιοκτήτες οχημάτων ξεχωριστά τον καθένα ώστε να τους προσκομίσουν το Δελτίο Tεχνικού Eλέγχου του οχήματός τους…

Σχετικά με το νέο νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί άμεσα και να ισχύσει απο το 2011 προβλέπει για την ανανέωση ή έκδοση του ασφαλιστηρίου ο ιδιοκτήτης είναι υποχρεωμένος να προσκομίσει την κάρτα Eλέγχου KTEO, καθώς και για να περάσει ένα όχημα από KTEO, ο ιδιοκτήτης πρέπει να επιδείξει το ασφαλιστήριο.

3 σχόλια:

  1. ΠΙΟ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΑΥΓΟ Ή Η ΚΟΤΑ? ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάθε χρόνο, για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, να γίνεται υποχρεωτική επίδειξη ασφαλιστηρίου συμβολαίου και κάρτας τεχνικού ελέγχου εν ισχύ. Αλλά έτσι θα πέσει το βάρος στις τράπεζες και θα μειωθούν τα έσοδα του κράτους....άσε καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τρία πουλάκια κάθονταν........

    και βόσκανε ραδίκια........

    κεντρί

    ΑπάντησηΔιαγραφή