Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Έρευνες και στην Αθήνα Ελβετού εισαγγελέα για την Aspis Liv

View this article in English 

Ελβετό εισαγγελέα επισκέφθηκε ο εκκαθαριστής της Ασπίς στα πλαίσια ερευνών για την διαδρομή των χρημάτων της σουηδικής εταιρίας Aspis Liv του ομίλου Ασπίς, που φέρεται από τις εκεί εποπτικές αρχές να έχουν φύγει χρήματα από τα αποθεματικά της εταιρίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Τάσου Τέλλογλου στην Καθημερινή o Ελβετός εισαγγελέας  ερευνά τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της απάτης και της απιστίας.

Όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ την 1η Ιουλίου του 2010 ο εισαγγελέας στην ομοσπονδιακή εισαγγελία της Βέρνης Πέτρικ Μπόνερ έστειλε επείγον σήμα στο σύστημα της ΙΝΤΕΡΠΟΛ με το οποίο ζητούσε πληροφορίες για τoν Παύλο Ψωμιάδη, τους συνεργάτες του Αλέξανδρο Αντζουλίδη, Τόρε Πέτερσεν, Δημήτριο Βιδάλη, Ρισάρντ Αλέν Γκρανιέ και τις εταιρείες του κ. Ψωμιάδη Aspis Liv, Commercial Value, Hestiun, Aspis Group και «Ασπίς Πρόνοια».

Αντικείμενο έρευνας του Ελβετού αξιωματούχου ήταν, σύμφωνα με το σήμα, η Hestiun που φέρεται να έλαβε χρήματα από τα διαθέσιμα της σουηδικής ασφαλιστικής εταιρείας του Παύλου Ψωμιάδη, Aspis Liv, «για να αποκτήσει πιστωτικό όριο. Βασισμένη σε αυτό το πιστωτικό όριο, η Credit Suisse χορήγησε δάνειο στη Hestiun Europe Ltd ύψους 40 εκατ. ευρώ. Αυτή η πιστωτική γραμμή εξαντλήθηκε στη συνέχεια από τη Hestiun Ltd…». Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι η σουηδική εταιρεία άφησε τους Ελληνες μετόχους της να «τραβήξουν», από τα διαθέσιμα της εταιρείας, κεφάλαια αξίας ύψους 33 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Asfalisinet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου