Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Στην ΕπΕΙΑ το «μπαλάκι» για τις λίστες των ασφαλισμένων



Στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης μετατίθεται η διαδικασία για την ανάρτηση της λίστας των ασφαλισμένων


Στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης μετατίθεται το μπαλάκι για την ανάρτηση της λίστας των ασφαλισμένων της Ασπίς Πρόνοια και της Commercial Value, που αναμένεται από χθες με αγωνία από τους δικαιούχους.

Από την πλευρά του Επόπτη Χαρτοφυλακίου Ζωής, κ. Γιάννη Παντελίδη διαμηνύεται ότι το Ενδεικτικό Μητρώο είναι έτοιμο και ότι η ευθύνη είναι πλέον στην ΕπΕΙΑ, που έχει αναλάβει τη μηχανογραφική υποστήριξη του αρχείου, που θα περιλαμβάνει 300.000 περίπου ασφαλισμένους. 

Η ανάρτηση του αρχείου θα επιτρέπει στους κατόχους συμβολαίων να αναζητούν το όνομά τους εισάγοντας τον αριθμό του συμβολαίου τους και σύμφωνα με τις σχετικές διαβεβαιώσεις, θα γίνει εντός των ημερών.

Το Ενδεικτικό Μητρώο δεν θα περιλαμβάνει τα ποσά των αποζημιώσεων, τα οποία θα καθοριστούν σε επόμενο στάδιο με την κατάρτιση του Προσωρινού Μητρώου, που αναμένεται σε τέσσερις περίπου μήνες από σήμερα.

Η ανάρτηση του Ενδεικτικού Μητρώου θα διευκολύνει τη διαδικασία όσων έχουν εκκρεμείς απαιτήσεις από τις δύο εταιρείες και αποτελεί το πρώτο βήμα στη μακρά διαδικασία διεκδίκησης των αποζημιώσεων από τις δύο εταιρείες.

Πηγή: Insuranceworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου