Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Σεισμός 7,1 ρίχτερ για τους αντασφαλιστές της Νέας Ζηλανδίας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η πόλη Κράιστσερτς, η  δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας μετά από το σεισμό μεγέθους 7,1 ρίχτερ, που έπληξε το Σάββατο την περιοχή.

Αν και ο σεισμός αυτός χαρακτηρίστηκε ως ο πιο επιζήμιος των τελευταίων 80 ετών στην περιοχή, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, οι χρηματοπιστωτικές αγορές εκτιμούν ότι  μακροπρόθεσμα οι οικονομικές επιπτώσεις του εν λόγω συμβάντος θα είναι περιορισμένες.

Η εταιρεία Insurance Australia Group Limited ανακοίνωσε ότι αναμένει το κόστος των αποζημιώσεων να καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τις συμφωνίες αντασφάλισης της. Ο Διευθύνων Σύμβουλος και CEO της IAG, κ. Michael Wilkins, δήλωσε πως «σε αυτό το στάδιο είναι πολύ νωρίς για να προσδιοριστεί η έκταση των ζημιών που έχουν υποστεί οι πελάτες μας, ωστόσο αναμένουμε ότι θα είναι μεγάλη».

Ο κ.
Chris Ryan, Διευθύνων Σύμβουλος του Ασφαλιστικού Συμβουλίου, της Νέας Ζηλανδίας δήλωσε στο NZNewsUK πως «το κόστος του σεισμού είναι άγνωστο σε αυτό το στάδιο. Η συντριπτική πάντως πλειοψηφία των πληρωμών θα προέλθει από τις αντασφαλίσεις».

Η
Tower, που είναι η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Νέας Ζηλανδίας, ανακοίνωσε  πως «ο σεισμός θα κοστίσει στην εταιρεία περίπου 5 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: Insuranceworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου