Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Ασφαλιστικές: Συνεχίζονται οι ακυρώσεις συμβολαίων




Με ραγδαίους ρυθμούς συνεχίζονται οι ακυρώσεις συμβολαίων ζωής και στο 3ο τρίμηνο, επιφέροντας σημαντικές κεφαλαιακές ‘αιμορραγίες’ στις ασφαλιστικές εταιρείες.

 Σύμφωνα με πληροφορίες συνεχίστηκαν οι ακυρώσεις και για το γ’ τρίμηνο που τελειώνει μεθαύριο, ανεβάζοντας (πάντα σύμφωνα με εκτιμήσεις) τον αριθμό ακυρώσεων στα 200.000 συμβόλαια από την αρχή του χρόνου σε σχέση με το εννεάμηνο 2009. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι εξαιρούνται τα ασφαλιστήρια ζωής των εταιρειών που έκλεισαν πέρυσι τον Σεπτέμβριο.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕΠΕΙΑ), στο α’ εξάμήνο οι ακυρώσεις συμβολαίων αντιστοιχούσαν σε περίπου 180.000 συμβολαία σε σχέση με το α’ εξάμηνο 2009. 

ΑΙΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ 

Πρόκειται ίσως για τις περισσότερες ακυρώσεις στα τελευταία 20 χρόνια και αποδίδονται σε 3 βασικούς παράγοντες. Ο πρώτος είναι η οικονομική επιβάρυνση των νοικοκυριών από πρόσθετους φόρους και επιβαρύνσεις μέσα στο 2010, ο δεύτερος είναι η κακή πορεία της ελληνικής κεφαλαιαγοράς (μετοχών και ομολόγων) αλλά και η αστάθεια των ξένων αγορών που έχουν πλήξει τα ασφαλιστικά-επενδυτικά (unit linked) ασφαλιστικά προιόντα και ο 3ος παράγοντας είναι η ζημιά που έχει υποστεί ο κλάδος μετά το κλείσιμο της Ασπίς Πρόνοια και της Commercial Value και το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμη σε εκκρεμή κατάσταση οι υποθέσεις 250.000 συμβολαίων. 

Η ‘αιμορραγία’ του κλάδου Ζωής δεν φαίνεται να επηρεάζει ορισμένες μεγάλες εταιρείες που είχαν φροντίσει να ‘θωρακίσουν’ τα προιόντα και τους πελάτες τους. 

Πηγή: Ημερησία

4 σχόλια:

  1. ΝΑΙ ΝΑΙ. Τελευταία φταίει το κλείσιμο της ΑΣΠΙΣ. Πρώτα - πρώτα φταίνε οι άλλοι παράγοντες. ΧΑΧΑΧΑ..."Γεια σου Γιάννη". "Κουκιά σπέρνω". Καλά...ας αφήσουν ακόμα χωρίς κάλυψη τους ασφαλισμένους, που περίμεναν "να πάρουν σύνταξη" ή "να σπουδάσουν" τα παιδιά τους,με τον "πακτωλό" χρημάτων που "θα" έπαιρναν στην λήξη των συμβολαίων, κι άμα δούνε ξανά αποταμιευτικό συμβόλαιο, ή συμβόλαιο Ζωής, να με πάρουν τηλέφωνο. Άμ όλα εδώ πληρώνονται. Μπορεί να κάνανε τις "αρπαχτές" τους, αλλά τώρα το θέμα είναι ΠΟΤΕ θα ξανακερδίσουν την εμπιστοσύνη των πελατών τους... Οι άφρονες ! Μα είναι δυνατόν ;;;!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ.
    ΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΣΑΠΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΠΕΦΤΗ ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΣΟΙ ΤΟ ΕΧΤΙΣΑΝ!!!
    ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΝ ΑΡΧΙΣΗ ΝΑ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΘΑ ΣΤΙΡΙΧΘΗ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ .
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥΣ ΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΜΟΝΟ ΖΗΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το τοπίο για να αλλάξει θα πρέπει πρώτα να αλλάξουν οι διοικούντες, γιατί οπως λέει και ο λαός μας απο το κεφάλι βρωμάει το ψάρι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. o σαχινιδης κοιμαται καλα τα βραδια?
    ολο το υπουργικο συμβουλιο που συναποφασισε να καταστρεψει τους ασφαλισμενους δημευοντας τις αποταμιευσεις τους..ποσο ησυχοι μπορει να ειναι?

    ειναι αλητεια να βλεπουμε τις περιουσιες τους..που βεβαια..μετα απο καλη πληροφορηση που ειχαν..φροντισαν να απαλλαγουν απο τις οποιες ασφαλειες στην ασπις..
    και ειναι εξοργιστικο.

    ευχομαι να καταστραφουν οικονομικα ολοι αυτοι..οι συγχρονοι σωτηρες που βρηκαν τον τροπο ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ να μας στερησουν απο τον ιδρωτα ετων.

    ελπιζω τα παιδια τους να ειναι στην ιδια ασχημη κατασταση με τα δικα μου..και να μην εχουν τις ευκαιριες..που τα δικα μου παιδια χανουν τωρα ..ελλειψει των αποταμιευσεων μου.

    μεταφυσικο..αλλα με τους ανικανους και τους..αναλγητους τυπους που μπλεξαμε..μονο σε τετοια στοιχεια μπορουμε να προστρεξουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή