Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

«Παρατράπεζα» μέσα σε υποκατάστημα ασφαλιστικής από πρώην στέλεχος της

Νέες διαστάσεις προσλαμβάνει η μεγάλη υπόθεση που έχει αποκαλύψει η εφημερίδα "δημοκρατική online", όπου πρώην προϊστάμενος γνωστής και φερέγγυας ασφαλιστικής εταιρίας φέρεται είχε στήσει παρατράπεζα εντός του υποκαταστήματος της Ρόδου με χρήση πλαστογραφημένων συμβάσεων αγοράς επενδυτικών της προϊόντων.
 
Οπως αναφέρει το δημοσίευμα θύματα της απάτης έπεσαν αρκετοί ντόπιοι επιχειρηματίες στη προσπάθεια τους να εξασφαλίσουν υψηλά κέρδη που έφταναν μέχρι και το 17%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν μέσα απο εξώδικα και μηνυτήριες αναφορές των «θυμάτων» αλλά και της ασφαλιστικής εταιρίας  ο πρώην προϊστάμενος της ασφαλιστικής στα γραφεία του καταστήματος στη Ρόδο φέρεται να έπειθε Ροδίτες επενδυτές με σημαντική οικονομική επιφάνεια, που τηρούσαν λογαριασμούς - μητρώα αμοιβαίων κεφαλαίων να τα εξαγοράσουν και να επανεπενδύσουν σε εικονικούς και ανύπαρκτους τίτλους αμοιβαίων που είχε κατασκευάσει ο ίδιος.

Όπως προκύπτει από το δημοσίευμα ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης φέρεται να επέλεγε πελάτες του ομίλου που είχαν επενδύσει σε νόμιμους τίτλους με νόμιμες και προβλεπόμενες από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς αποδόσεις να επενδύσουν σε τίτλους αμοιβαίων δικής του έμπνευσης, Μάλιστα  φέρεται να τους εμφάνιζε ως δήθεν προερχόμενους αλλά και διατιθέμενους από την ασφαλιστική εταιρία.

Η υπόθεση από πλευράς εταιρίας έχει ανατεθεί σε δικηγορικό γραφείο της Αθήνας, ενώ έχει ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα .Επίσης η ασφαλιστική εταιρεία ενεργεί προς όλες τις κατευθύνσεις για τη διασφάλιση της φήμης και της αξιοπιστίας της.

Πηγή: Αsfalisinet

4 σχόλια:

  1. ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ, ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΣΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΡΟΦΥΛΑΧΤΟΥΝ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΙΜΙΟΙ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οποιος ξέρει, ας πει τα ονόματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί δε γράφετε ονομα ασφαλιστικής και εμπλεκομένων? Έτσι στο σκοτάδι? Δεν είναι καρός να αποκαλύπτετε ολη η βρωμιά όπου και αν υπάρχει και απο οπου και αν προέρχεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή