Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

ΠΟΑΠ: Λανθασμένη ερμηνεία η παρακράτηση φόρου στους πράκτορες

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Πρακτόρων με επιστολή της προς το στέλεχος της Ασφαλιστικής εταιρείας Μινέττα, κ. Νικόλαο Στεφανάτο, αναφέρει σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με την παρακράτηση φόρου στους πράκτορες ότι η παρακράτηση στις χορηγηθείσες προμήθειες στους ασφαλιστικούς πράκτορες οφείλεται σε λανθασμένη ερμηνεία.

Aκολουθεί η επιστολή της ΠΟΑΠ:

Αγαπητέ κύριε Στεφανάτο, 

Με αφορμή ερωτήματα που ετέθησαν στο Συμβούλιό μας και μετά από απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών και ερμηνεία του Νομικού Συμβούλου μας σας γνωστοποιούμε τα εξής:

Α. Η παρακράτηση φόρου στις χορηγηθείσες προμήθειες μηνός Ιουνίου στους συνεργάτες σας Ασφαλιστικούς Πράκτορες προφανώς οφείλεται  σε λανθασμένη ερμηνεία των αλλαγών που επήλθαν στο άρθρο 55 του Κ.Φ.Ε., ενώ διατηρείται η ισχύς της διάταξης του άρθρου 58, όπου ρητά «εξαιρούνται από την παρακράτηση οι προμήθειες που καταβάλλονται από Ασφαλιστικές Εταιρείες στους Νόμιμους Αντιπροσώπους ή εξουσιοδοτημένους Γενικούς ή άλλους Πράκτορές τους».

Β. Οι προμήθειες των Ασφαλιστικών Πρακτόρων, όπως γνωρίζετε, δεν εισπράττονται με αποδείξεις δαπανών σύμφωνα με το άρθρο 15 του Κ.Β.Σ.

Παρακαλούμε ενημερώστε μας για τις σχετικές ενέργειες σας.

Πηγή: Insuranceworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου