Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Εθνική Τράπεζα: Μεγάλες αλλαγές

Σε αναδιάρθρωση των ανθρωπίνων πόρων της προχωρά η Εθνική Τράπεζα. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση «έλαβε αποφάσεις για την αναδιάρθρωση και ενδυνάμωση των ανώτατων βαθμίδων της διοικητικής πυραμίδας της τράπεζας», σημειώνεται στην επίσημη ανακοίνωση της διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας.

Στόχος των αλλαγών είναι «η σημαντική ενίσχυση της προσπάθειας της Τράπεζας να επιτύχει τους υψηλούς στόχους που έχουν τεθεί», επισημαίνεται από τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας. 

Σύνθεση
 
Εφεξής, η σύνθεση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας, θα απαρτίζεται από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Απόστολο Ταμβακάκη και τους Γενικούς Διευθυντές κυρίους Άνθιμο Θωμόπουλο, Αλέξανδρο Τουρκολιά, Λεωνίδα Θεόκλητο, και Ομέρ Αρράς. Ο κ. Παύλος Μυλωνάς, Γενικός Διευθυντής Στρατηγικής και Οικονομικής Ανάλυσης, θα έχει καθήκοντα Γραμματέα της Εκτελεστικής Επιτροπής. Όσον αφορά τις Γενικές Διευθύνσεις και σύμφωνα με τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας πραγματοποιήθηκαν οι εξής αλλαγές:

Ο κ. Άνθιμος Θωμόπουλος, μέχρι σήμερα είναι ο Γενικός Διευθυντής Οικονομικών και Λειτουργικής Στήριξης, ορίζεται Γενικός Διευθυντής Οικονομικών και Λιανικής Τραπεζικής.

Ο κ. Λεωνίδας Θεόκλητος, ορίζεται Γενικός Διευθυντής Λειτουργικής Στήριξης (CΟO). Ο κ. Θεόκλητος είναι «έμπειρο τραπεζικό στέλεχος με μακρά και επιτυχή παρουσία στην τραπεζική αγορά» όπως τονίζεται από τη διοίκηση της τράπεζας. Ο ίδιος, θα έχει στην ευθύνη του τη Λειτουργική Στήριξη, την Οργάνωση, την Πληροφορική, τις Προμήθειες, την Ακίνητη Περιουσία και την Ασφάλεια του Ομίλου. Παράλληλα, παραμένει πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου στην Εθνική Ασφαλιστική Α.Ε.Γ.Α, στην οποία έχει την εποπτεία των εργασιών της.

Η κ. Μαρία - Ιωάννα Πολιτοπούλου, ορίζεται Γενική Διευθύντρια στην ιδρυόμενη Γενική Διεύθυνση της Διαχείρισης Απαιτήσεων Λιανικής Τραπεζικής. «Είναι διακεκριμένο στέλεχος στον τομέα της με επιτυχή προϋπηρεσία στην τραπεζική αγορά», σημειώνεται στην επίσημη ανακοίνωση της τράπεζας. Θα έχει την ευθύνη των καθυστερήσεων και των επανεισπράξεων λιανικής τραπεζικής και μικρών επιχειρήσεων. Θα αναφέρεται στον Γενικό Διευθυντή Λιανικής Τραπεζικής, κ. Άνθιμο Θωμόπουλο.

Ο κ. Γεώργιος Πάσχας, έως τώρα Γενικός Επιθεωρητής της Τράπεζας και του Ομίλου, μετακινείται ως Γενικός Διευθυντής στους τομείς της Οργάνωσης, της Πληροφορικής και των Προμηθειών της Τράπεζας. 

Θα αναφέρεται στον Γενικό Διευθυντή Λειτουργικής Στήριξης, κ. Λεωνίδα Θεόκλητο.

Ο κ. Πέτρος Φουρτούνης, έως τώρα Διευθυντής της Διεύθυνσης Πιστοδοτήσεων Μεγάλων Επιχειρήσεων, ορίζεται Γενικός Επιθεωρητής της Τράπεζας και του Ομίλου της Εθνικής. Ο κ. Π. Φουρτούνης, προάγεται στο βαθμό του Βοηθού Γενικού Διευθυντή. 

Ο κ. Φουρτούνης, «είναι στέλεχος με σημαντική και πολύπλευρη εμπειρία τόσο στον τομέα της Επιθεώρησης, όπου υπηρέτησε για περισσότερο από 15 χρόνια, όσο και στους τομείς Πιστοδοτήσεων Μεγάλων Επιχειρήσεων και Διεθνούς Πίστης», τονίζεται από τη διοίκηση της τράπεζας.

Ο κ. Γιάννης Μπαλαμπάνης, έως σήμερα Διευθυντής Οργάνωσης και υπεύθυνος Ασφαλείας της Τράπεζας, διατηρεί τα καθήκοντά του και προάγεται σε Βοηθό Γενικό Διευθυντή.

Πηγή: Hμερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου