Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Μείωση θέσεων εργασίας στις ασφαλιστικές τα επόμενα χρόνια


Δραστική περικοπή θέσεων εργασίας στις ασφαλιστικές εταιρίες, μέσα στα επόμενα χρόνια, προβλέπουν συνδικαλιστικά στελέχη από το χώρο των ασφαλιστικών εταιριών και κύρια των πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Κι αυτό γιατί παρατηρείται σταδιακά μια προσπάθεια των εταιριών να περιορίσουν τα λειτουργικά τους κόστοι κάτι που θα ενταθεί στο μέλλον.
Η μείωση αυτή θα προέλθει  με δύο τρόπους . Ο ένας τρόπος ,που ακολουθείται κατά κύριο λόγω από τις ελληνικές εταιρίες, είναι η εκχώρηση εργασιών σε εξωτερικούς φορείς (outsourcing)  με την χρήση της τεχνολογίας σε προγράμματα οργάνωσης λογιστηρίων, τιμολογήσεων , ελέγχων κλπ δραστηριοτήτων που σήμερα διεκπεραιώνονται από τμήματα και υπαλλήλους των εταιριών.


Ο δεύτερος τρόπος είναι  το παράδειγμα της ΙΝG Eλλάδος που πριν ένα χρόνο ανακοίνωσε πρόγραμμα περικοπής θέσεων και παράλληλα μεταφορά εργασιών του ομίλου που γίνονταν σε κάθε χώρα που δραστηριοποιούνται θυγατρικές του σε ένα ενιαίο κέντρο, χωρίζοντας σε γεωγραφικές ζώνες την περιοχή της Ευρώπης.

Κάτι αντίστοιχο προβλέπουν να ακολουθησούν και άλλες πολυεθνικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην χώρας μας είτε αυτόνομα είτε από εξαγορές.

Γενικά οι εκτιμήσεις και στελεχών της αγοράς είναι οτι η χρηματοοικονομική κρίση ,η προσαρμογή στα νέα δεδομένα της αγοράς ,και η εφαρμογή της Solvency II θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές και στον αριθμό των θέσεων εργασίας στις ασφαλιστικές, που θέτουν στόχους για περικοπές των λειτουργικών τους εξόδων έως και 30%.
Πηγή: Asfalisinet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου