Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Θολό το τοπίο στην ιδιωτική ασφάλιση

Αγνωστα παραμένουν τα κίνητρα που θα παρέχονται ειδικά για τους ασφαλισμένους της Ασπίς Πρόνοια και της Commercial Value

Θολό παραμένει το τοπίο στην ιδιωτική ασφάλιση, καθώς δεν υπήρξε καμία ουσιαστική ανακοίνωση, μετά το πέρας της πρόσφατης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, που να αφορά τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την Εποπτεία Ιδιωτικής Ασφάλισης και τη σύσταση Εγγυητικού Κεφαλαίου Ιδιωτικής Ασφάλισης Ζωής. 

Μολονότι, το επιτελείο της κυβέρνησης διαμηνύει ότι το επικείμενο σχέδιο νόμου, θα δώσει οριστική λύση στο ζήτημα που αφορά τους ασφαλισμένους των εταιρειών Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value, ενώ ταυτόχρονα θα εξασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξουν ανάλογες περιπτώσεις δυσλειτουργιών στο μέλλον, δεν έχει γνωστοποιήσει ακόμα τις προθέσεις του.

Την ίδια ώρα, άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα που θα παρέχονται ειδικά για τους ασφαλισμένους της Ασπίς Πρόνοια και της Commercial Value για τη μεταβίβαση του χαρτοφυλακίου ζωής σε άλλες εταιρείες, εφόσον, βέβαια, το επιθυμούν οι ασφαλισμένοι. Παράγοντες ωστόσο της αγοράς εκτιμούν ότι τα κίνητρα αυτά θα περιορίζονται στα περιουσιακά στοιχεία των δύο εταιρειών, γεγονός που δεν αναμένεται να προσελκύει ιδιαίτερα τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις

Από την πλευρά της η Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος ΕΑΕΕ εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για τα μέχρι τώρα προτεινόμενα μέτρα που περιλαμβάνει το προσχέδιο του νόμου που έχει αποσταλεί στο παρελθόν για ενημέρωση στις ασφαλιστικές εταιρείες

«Μήλον της Εριδος» αποτελούν τα σημεία που αφορούν τόσο την αναδρομική ισχύς του Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής, την ετήσια εισφορά σε ποσοστό 1,5% επί του ασφαλίστρου για τα συμβόλαια ζωής υπέρ του Εγγυητικού Κεφαλαίου, καθώς και η αξιοποίηση του αποθεματικού της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕΠΕΙΑ) για την κάλυψη αποζημιώσεων νοσοκομειακών προγραμμάτων εταιρειών, των οποίων οι άδειες έχουν ανακληθεί. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες εξετάζουν ακόμα και το ενδεχόμενο προσφυγής στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, προκειμένου να μην ισχύσει αναδρομικότητα στο Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής, ώστε να καλυφθούν τα ανοίγματα των εταιρειών Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value. 

Στο πλαίσιο αυτό, η Ενωση ζητεί την αναπροσαρμογή των διατάξεων του σχεδίου νόμου, τονίζοντας ότι «η οποιαδήποτε περαιτέρω επιβάρυνση εταιρειών και ασφαλισμένων αποκτά χαρακτήρα άκρως απειλητικό για τη συνέχιση της δραστηριότητας και του Κλάδου ευρύτερα». 

Εν τω μεταξύ, την έντονη αντίθεσή της δηλώνει η Συντονιστική Επιτροπή Πρώην Εργαζομένων Ασπίς Πρόνοια σε χθεσινή επιστολή διαμαρτυρίας για την πρόθεση -όπως αναφέρει το σωματείο- των ασφαλισμένων της Ασπίς Πρόνοια εκπροσωπούμενο από την κα Σιδέρη να προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον των πρώην εργαζομένων της Ασπίδας με σκοπό να μην τους καταβληθούν οι αποζημιώσεις απολύσεων και τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται

Πηγή: Nαυτεμπορική

3 σχόλια:

  1. ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗ ΦΤΑΙΝΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ...Κ ΕΚΙΝΟΙ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΔΕΝ ΚΑΘΟΝΤΟΥΣΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ..
    ΖΗΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ..ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΑΥΤΟ?

    ΠΩΣ ΝΟΕΙΤΑΙ ΟΛΗ Η ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ?
    ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ..

    ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ!
    ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!
    ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ?
    ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΧΟΥΜΕ..
    ΔΕΝ ΤΑ ΧΑΡΙΣΑΜΕ ΣΤΟΝ ΨΩΜΙΑΔΗ..
    ΜΕ ΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΡΩΤΑ ΒΓΗΚΑΝ
    ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΘΕΜΑ ΛΥΘΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ..ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ..
    ΕΩΣ ΤΟΤΕ..
    ΠΙΕΣΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ..
    ΜΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΕΙΣΤΕ..ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ..
    ΝΑ ΠΑΡΩ ΕΓΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ...ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΤΙ ΦΤΑΙΝΕ? ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΤΡΩΓΑΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΦΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή