Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Απαντούν με κινητοποιήσεις

Με εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στις 29 Ιουνίου απαντούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στα μέτρα για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά
 
Με εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στις 29 Ιουνίου απαντούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, στα μέτρα για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά. 

Σε συμβολική κατάληψη του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (Σταδίου 31) το πρωί έχει καλέσει η ΑΔΕΔΥ τα συνδικαλιστικά στελέχη στο πλαίσιο της στήριξής της στις κινητοποιήσεις, που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ).
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «οι κινητοποιήσεις στοχεύουν στην ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων, που αντιμετωπίζει το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, στο οποίο εκκρεμούν οι αιτήσεις για χορήγηση του εφάπαξ σε πάνω από 20.000 συναδέλφων».

Εν τω μεταξύ, σε γενική απεργία την Τετάρτη 23 Ιουνίου ενάντια «στις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις αλλά και γενικότερα στην πολιτική του μετώπου κυβέρνησης - εργοδοτών - τρόικας» καλεί το ΠΑΜΕ, τονίζοντας την αναγκαιότητα μαζικότητας στη συμμετοχή στην κινητοποίηση. 

Η Ε.Γ του ΠΑΜΕ καταγγέλλει μάλιστα τον δήμο της Αθήνας, καθώς όπως υποστηρίζει, από το πρωί έχει επιδοθεί σε άγριο κυνηγητό του Μετώπου ξηλώνοντας τις αφίσες που προπαγανδίζουν την 24ωρη απεργία στις 23 Ιούνη. «Ο δήμος με χέρια και με πόδια στηρίζει τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ Άλλωστε αυτό έκανε πριν, αυτό κάνει και τώρα. Η έγνοια του είναι η στήριξη της αντεργατικής πολιτικής που στοχεύει στην αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Δεμένα τα πλοία
Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά από τα μεσάνυχτα της Τρίτης μέχρι και τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, της Πανελλήνιας Ένωσης Κατώτερων Πληρωμάτων Μηχανής και της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ να προκηρύξουν 24ωρη απεργία.

Τα σωματεία, που αντιδρούν στην άρση του καμποτάζ, στο νέο Ασφαλιστικό και στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, θα πραγματοποιήσουν απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη στις 11:00 στον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά.

Στάσεις εργασίας στον ΟΣΕ
Κανονικά θα λειτουργήσει όλο το πλέγμα των δρομολογίων του ΟΣΕ παρά τις επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών από την Τρίτη μέχρι και την Πέμπτη.

Αυτό υποστηρίζει σε ανακοίνωση της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με την επισήμανση ότι το επιβατικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει πως ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις και αναμονές, ή ακόμη και ακυρώσεις δρομολογίων, εξαιτίας της πιθανής συμμετοχής των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις της ΠΟΣ.

Πανελλήνιες: Σήμερα η απόφαση για την αποχή των διορθωτών
Η ΟΛΜΕ συνεδριάζει την Τρίτη προκειμένου να αποφασίσει εάν οι καθηγητές θα συνεχίσουν την αποχή από την διόρθωση των γραπτών, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στην περικοπή των αποζημιώσεών τους.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Δημήτρης Πεπές τόνισε ότι υπάρχει οργή και αγανάκτηση στον κλάδο και κάλεσε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην αποχή.Όπως είπε, η αποχή δεν στοχοποιεί τη βαθμολόγηση, αλλά πρέπει να υπάρξει δίκαιη αντιμετώπιση των οικονομικών αιτημάτων του κλάδου.

Αποχή των δικηγόρων
Την αποχή των δικηγόρων από κάθε διαδικασία από 23.6.2010 έως και 7.7.2010 έχει αποφασίσει η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος. 

Πηγή: Nαυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου