Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Η οικονομική κρίση αλλάζει τα δεδομένα στην ασφαλιστική αγορά

Δύο όψεις θα έχει για την Ελληνική ασφαλιστική βιομηχανία η κρίση στην ελληνική οικονομία, αλλά και οι αλλαγές στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα. Υπάρχουν πολλοί ασφαλισμένοι που λόγω της κρίσης και του περιορισμού των εισοδημάτων τους θα διακόψουν ασφαλιστικά συμβόλαια.
 
Όμως τα νέα δεδομένα στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και την ανασφάλεια που δημιουργείται θα οδηγήσουν νέες κατηγορίες εργαζομένων στην ιδιωτική ασφάλιση.
 
Οι πιο πάνω εκτιμήσεις, επισημάνσεις έγιναν στην διάρκεια της συνέντευξης παρουσίασης της διεξαγωγής του 1ου Ευρωπαϊκού συνεδρίου MDRT ClassIQ στην Αθήνα στις 2-4 Φεβρουαρίου 2011.Σύμφωνα με τον τον πρόεδρο επικοινωνίας της επιτροπής κ. Λ. Αποστολιώτης η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι στο μέλλον η ιδιωτική ασφάλιση θα καλύψει μεγαλύτερο κομμάτι αυτής της ανάγκης και γιαυτό το ρόλο θα πρέπει να είναι έτοιμες οι επιχειρήσεις του χώρου.

Ανέφερε χαρακτηριστικά πως από την αναδιάρθρωση που θα υπάρξει θα χαθούν κοι τα συμβόλαια εξαιτίας της αδυναμίας των ιδιοκτητών τους να τα πληρώνουν αλλά ταυτόχρονα ''επειδή τα χρήματα δεν χάθηκαν αλλά κρύφτηκαν περιμένουμε ότι θα υπάρξει ένα ιδιαίτερα δυναμικό νέο κοινό που θα είναι έτοιμο να πληρώσει όχι παρακινούμενο από τις φοροαπαλλαγές αλλά από την πραγματική ανάγκη να διασφαλίσει το μέλλον του και τελικά περιμένουμε αύξηση του μεριδίου μας ιδιαίτερα στον τομέα της σύνταξης και από τους εργαζόμενους στις ηλικίες γύρω στα 40 με 50'' όπως είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ Μ. Πεντερζόλι αλλά και της προέδρου  κ Ρίτα Χριστοδουλάτου ,το κράτος πρόνοιας δεν είναι βιώσιμο και η Ελλάδα αποτελεί ένα ''πολύ ενδιαφέρον εργαστήριο από πλευράς Ευρωπαϊκής Ενωσης για το που κατευθύνονται τα πράγματα'' και αφού ο κοινωνικός τομέας δεν επιτρέπει στους πολίτες του ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο οι ασφαλιστικές με διαφανείς διαδικασίες και αυστηρούς ελεγκτικούς κανόνες (Σολβενσι 2) θα αυξήσουν τη συμμετοχή τους στο ΑΕΠ και θα προσφέρουν την προστιθέμενη αξία που θέλει ο πελάτης.

 Το συνέδριο αναμένεται να παρακολουθήσουν 2.500 σύνεδροι επαγγελματίες ασφαλιστές από όλες τις χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο.

Το MDRT είναι ένας διεθνής οργανισμός που ξεκίνησε από την Αμερική πριν από 80 χρόνια και σήμερα έχει 35.000 μέλη από 180 χώρες του κόσμου (από την Ελλάδα έχει πάνω από 100 μέλη) και στόχος του είναι η βελτίωση και ανάπτυξη του ασφαλιστικού επαγγέλματος μέσω εκπαιδευτικών εργαστηρίων , ανταλλαγής ιδεών πωλήσεων και της πιστής εφαρμογής των κανόνων επαγγελματικής δεοντολογίας του MDRT.
 
Πηγή: Αsfalisinet 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου