Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Περικοπές αποζημιώσεων ζητούν οι ασφαλιστές

Το ζήτημα της αντικειμενικοποίησης των χρηματικών ικανοποιήσεων λόγω ηθικής βλάβης και ψυχικής οδύνης σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος, προτίθεται να επαναφέρει σε διάλογο με την κυβέρνηση η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα συζητήθηκε ήδη κατά την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, οπότε ο Πρόεδρος του φορέα, κ Μίνος Μωυσής, λαμβάνοντας ως αφορμή την Ετήσια Έκθεση της Επιτροπής για τον κλάδο Αυτοκινήτων, υπογράμμισε ότι η ασφαλιστική αγορά θα πρέπει να θέσει σε γνώση των συναρμοδίων υπουργείων τις θέσεις της επί της κρίσιμης αυτής υπόθεσης, ώστε τελικά ο κλάδος να περιορίσει τις αποζημιώσεις που προκύπτουν από δικαστικές αποφάσεις οι οποίες, σύμφωνα και με νομικούς κύκλους, κρίνονται ως υπερβολικές.

Η Ένωση επαναφέρει και το θέμα των ανασφαλίστων οχημάτων. Αυτή τη φορά τη σχετική πρωτοβουλία ανέλαβε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αυτοκινήτων, κ. Μπερτσιάς, ο οποίος μάλιστα έχει επικοινωνήσει με στελέχη του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, γνωρίζοντας βέβαια πως τον πρώτο λόγο για ότι τελικά συμβεί θα τον έχει το υπουργείο Οικονομικών, καθότι, πέρα από την ασφαλιστική αγορά, αν κάποιος χάνει χρήματα από την υπόθεση των ανασφάλιστων είναι το δημόσιο ταμείο.

Πρόκειται για απώλειες εσόδων που «πονούν» ιδιαίτερα την κυβέρνηση αυτή την περίοδο, λόγω του αδιεξόδου στο οποίο έχει οδηγηθεί η οικονομία μας.
 
Σημειώνεται ότι η Ένωση είχε ανακινήσει και κατά το παρελθόν το θέμα, επιμένοντας με συντονισμένες πρωτοβουλίες για την επίλυσή του κυρίως την περίοδο κατά την οποία γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών ήταν ο κ. Αθανάσιος Σκορδάς, ο οποίος προερχόμενος από τις τάξης της ασφαλιστικής αγοράς γνώριζε τις ακριβείς διαστάσεις, όπως και τη σοβαρότητα του προβλήματος.
 
Ωστόσο, οι πρόωρες εκλογές της 4ης Οκτωβρίου του 2009 φαίνεται ότι ανέστειλαν κάθε προσπάθεια της Ένωσης για τον περιορισμό των ανασφάλιστων οχημάτων.

Πηγή: Ιnsuranceworld



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου