Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Οι αυξήσεις στο ΦΠΑ βάζουν Φωτιά και στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου και υγείας

Σε νέο κύκλο αυξήσεων στα ασφάλιστρα θα βρεθούν οι ασφαλισμένοι οδηγοί των αυτοκινήτων καθώς οι ασφαλιστικές εταιρίες ετοιμάζουν τις αναπροσαρμογές των τιμολογίων καθώς οι απανωτές αυξήσεις στο ΦΠΑ έχουν αυξήσει το κόστος των επισκευών και των αποζημιώσεων που καταβάλουν.
 
Παράλληλα τα αυξημένα όρια ασφαλιστικών καλύψεων για την αστική ευθύνη ασφάλισης αυτοκίνητου, αποτελούν ένα επιπλέον πονοκέφαλο για τις ασφαλιστικές μια και στον τομέα αυτό καλούνται να καταβάλουν αυξημένες αποζημιώσεις.
 
Το πρώτο εξάμηνο του χρόνου που διανύουμε αποτελεί ένα κρίσιμο διάστημα, καθώς θα βγουν τα συμπεράσματα για τις επιπτώσεις και το κόστος των ασφαλιστικών πάνω στις δύο παραπάνω παράμερους που επηρεάζουν το κόστος και κατ επέκταση την διαμόρφωση των ασφαλίστρων.

Όμως δεν είναι μόνο ο κλάδος του αυτοκίνητου που επηρεάζεται σημαντικά από τα οικονομικά μέτρα, προβλήματα ανακύπτουν και στο θέμα των ασφαλίστρων υγείας καθώς αποτελούν μια ακόμα «πληγή» για τις ασφαλιστικές.

Η αύξηση του ΦΠΑ των υπηρεσιών υγείας προκαλεί σύγκρουση μεταξύ των ασφαλιστικών και των ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας. Συγκεκριμένα οι ασφαλιστικές έχοντας εδώ και χρόνια διαμάχη με τα ιδιωτικά νοσοκομεία και εξεταστικά κέντρα, ως προς την κοστολόγηση των ιατρικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών  νοσηλείας,  ζητούν να υπάρξει απορρόφηση του ΦΠΑ από τους παρόχους των υπηρεσιών και παράλληλα ζητούν και μειώσεις στις χρεώσεις των υπηρεσιών.

Αν τελικά δεν βρεθεί κάποια φόρμουλα είτε επιμερισμού της αύξησης του ΦΠΑ στο 11%, που θα προκύψει μετά την 1 Ιουνίου, μεταξύ νοσοκομείων γιατρών και ασφαλιστικών , είτε δεν υπάρξουν μειώσεις των χρεώσεων τότε οι ασφαλιστικές ,ενδεχομένως, να προχωρήσουν σε αυξήσεις των ασφαλίστρων και στους κλάδους υγείας.
 
Πηγή: Αsfalisinet 

1 σχόλιο: