Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Ο Φ. Σαχινίδης αρνείται να αναλάβει τις Ευθύνες του Κράτους και προτείνει λύσεις με δανεικά

Ο Υφυπουργός Οικονομικών Φ.Σαχινίδης, επιμένει στο νομοσχέδιο που υπέβαλε στη Βουλή με το οποίο, η επίσημη πολιτεία δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τις εκατοντάδες χιλιάδων ευρώ που χάθηκαν από τα συμβόλαια μαϊμού των πέντε εταιρειών των οποίων ανακλήθηκε η άδεια. 

Επιμένει να αναλάβουν οι εταιρείες όλες τις ευθύνες, ακούστε πρόταση, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες των χαρτοφυλακίων των εταιρειών που έκλεισαν, στο επίπεδο που το επιτρέπουν τα περιουσιακά τους στοιχεία. Η πολιτεία προσφέρει να εγγυηθεί για  ένα νέο Επικουρικό Κεφάλαιο Ζωής που  θα ιδρυθεί με δανεικά 600.000 ευρώ που θα δανειστούν όλες οι ασφαλιστεκές εταιρείες για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. 

Παράλληλα, μειώνει με το έτσι θέλω, τις απαιτήσεις των ασφαλισμένων στο επίπεδο των καθαρών περιουσιακών στοιχείων των εν λόγω εταιρειών, εκτός από τις νοσοκομειακές υποχρεώσεις που τις  φορτώνει στις εν λειτουργία εταιρείες. Κάτι δεν πάει καλά με τους επικεφαλείς του Υπουργείου και αρχίζουμε να ανησυχούμε σοβαρά.

Κατά πόσο είναι η πολιτεία εξουσιοδοτημένη να παρουσιάζει παρόμοιους νόμους-γρίφους, οι οποίοι είναι πολύ πιθανόν να είναι νόμοι- παράνομοι, αντίθετοι με τις Ευρωπαϊκές ντιρεκτίβες, είναι κάτι που θα το μάθουμε σύντομα. Κανένας, δεν έχει το δικαίωμα να δυναμιτίζει ασφαλιστικές αταιρείες που έχουν ασφαλίσει αρκετά εκατομμύρια Έλληνες πολίτες και να τις υποχρεώνει να δανείζονται για να πληρώσουν υποχρεώσεις άλλων εταιρειών που κατάκλεβαν τους πολίτες. Δεν καταλαβαίνει ο Υφυπουργός ότι οι εν λειτουργία ασφαλιστικές που τηρούν όλες τις υποχρεώσεις τους και  διαχειρίζονται κεφάλαια πολιτών, δεν μπορούν με το «έτσι θέλω» τις πολιτείας, να υποχρεώνονται να εκτίθενται σε νέους κινδύνους αγνώστου ύψους και να τις αποδυναμώνει σε βάρος των πολιτών που τις εμπιστεύτηκαν;

 Ξεχνάει η πολιτεία ότι τις εν λόγω εταιρείες τις έκλεισε η ίδια η πολιτεία, λόγω της ανεπάρκειας και της διαφθοράς της ίδιας πολιτείας.

Το επικουρικό των αυτοκινήτων, πλησιάζει το ένα δισεκατομμύριο σε εκκρεμείς ζημίες και ενόψει των επόμενων εταιρειών που είναι στη σειρά να κλείσουν και αυτές, το έλλειμμα του επικουρικού θα υπερβεί το ένα δις.

Κάπως έτσι, σεβαστοί αναγνώστες οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν διεκπεραίωναν τις υποχρεώσεις τους με αποτέλεσμα να μας τωχεύσουν; Προσπαθούν, δηλαδή, να πτωχεύσουν και τις λίγες υπόλοιπες εταιρείες που απέμειναν έτσι για να μην έχει κανένας κανένα παράπονo.

Θεέ και Κύριε τι άλλο ακόμα θα δουν τα μάτια μας.

Πηγή: Ιnsurancedaily

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου