Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Βροχή πέφτουν οι αποφάσεις για δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων του Π Ψωμιάδη

Δεκτή έγινε την Παρασκευή αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για δέσμευση 15,5 εκατ. ευρώ από την περιουσία προσώπων και εταιρειών που συνδέονται με τον Παύλο Ψωμιάδη.Είναι η τρίτη απόφαση μετά από αυτή που είχε εκδοθεί με προσφυγή του Γ. Διαμαντόπουλου, πρώην ιδιοκτήτη των ασφαλιστικών εταιρειών General Union και General Trust.
 
Ειδικότερα η αίτηση είχε κατατεθεί για λογαριασμό 157 προσώπων που είχαν αγοράσει ομόλογα της Aspis Capital. Ενω πριν μερικές εβδομάδες είχε γίνει δεκτή κι άλλη αίτηση με ανάλογο περιεχόμενο που είχε κατατεθεί για λογαριασμό 63 πελατών-ομολογιούχων της Capital. Τότε είχαν δεσμευθεί άλλα 8,5 εκατ. ευρώ.


Αυτά τα 24 εκατ. ευρώ έχουν εντοπιστεί σε λογαριασμούς συγγενικών προσώπων του Π. Ψωμιάδη είχε «δανείσει», σύμφωνα με τον ισολογισμό της, 46 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 75 εκατ. ευρώ που είχαν επενδύσει οι πελάτες της.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί οτι δεκτή έγινε και άλλη μία αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε κατατεθεί για λογαριασμό του Γ. Διαμαντόπουλου, πρώην ιδιοκτήτη των εταιρειών General Union και General Trust, και αφορούσε την το ποσό των 4,5 εκατ. ευρώ που ήταν σύμφωνα με τον ενάγοντα το τίμημα της πώλησης των ασφαλιστικών στον Παύλο Ψωμιάδη.

Η πώληση είχε γίνει το Φεβρουάριο του 2009 λίγους μήνες πριν μπει το λουκέτο στις ασφαλιστικές του Ομίλου Ψωμιάδη.

Πηγή: Αsfalisinet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου