Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

«Βράζουν τα αίματα» στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο


Ενδοπαραταξιακές συγκρούσεις σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας μεταξύ αντιπάλων παρατάξεων, ενώ δε λείπουν και οι εντάσεις όπως το φραστικό επεισόδιο που έγινε μεταξύ των κκ. Χατζηθεοδοσίου και Ρεκλείτη.

Μαθαίνουμε μάλιστα, ότι σε εξέλιξη βρίσκεται διαδικασία μαζέματος υπογραφών για να καθαιρεθεί από τη θέση του, ο νυν πρόεδρος κ. Ηλ. Χατζηβασίλογλου.

Διαδικασία, πάντως, που σύμφωνα με πληροφορίες δεν αναμένεται να στεφθεί με επιτυχία, καθώς απαιτούνται 48 υπογραφές, επί συνόλου 61 μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Τα φαινόμενα συγκρούσεων, είναι πιθανό να έχουν και συνέχεια, όσο πλησιάζει η ώρα των εκλογών που με βάση τα σημερινά δεδομένα πάντως, δε θα πρέπει να αναμένονται πριν από τις αρχές του επόμενου έτους. Να σημειωθεί, ότι η θητεία της σημερινής διοίκησης λήγει σε δύο περίπου μήνες.

Η αναβολή τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του 2011, προκύπτει ως φυσική συνέπεια από το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα οριστεί εκλογική επιτροπή, κάτι που είναι απαραίτητο να γίνει έξι μήνες πριν την προκήρυξη των εκλογών.

Αν παίρναμε την περίπτωση, ότι ο ορισμός γινόταν άμεσα, τότε οι εκλογές στα επιμελητήρια θα συνέπιπταν χρονικά με τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Γι’ αυτό και οι εκτιμήσεις για τις αρχές του νέου έτους.

Η αναβολή μάλιστα πιθανόν να είναι ακόμα μεγαλύτερη, καθώς το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει ο διάλογος με τις εμπλεκόμενες πλευρές στα πλαίσια του νέου νομοσχεδίου για τα επιμελητήρια, που αναμένεται να κατατεθεί από την αρμόδια υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα. Λούκα Κατσέλη.

Η σημασία του νομοσχεδίου είναι μεγάλη, καθώς όλα δείχνουν ότι ο ρόλος των επιμελητηρίων θα ενισχυθεί με περισσότερες και πιο ουσιαστικές αρμοδιότητες, όπως στην περίπτωση της δημιουργίας νέων επιχειρήσεων ανάπτυξης προγραμμάτων και λειτουργίας σχολών επαγγελματικής επιμόρφωσης. Αντικείμενο των συζητήσεων αναμένεται να αποτελέσει βέβαια και το θέμα της ενοποίησης.

Οι παρατάξεις πάντως του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου εμφανίζουν κοινή στάση αντίθεσης απέναντι στο ενδεχόμενο ενοποίησης με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Αθήνας (Ε.Β.Ε.Α.). Κάτι τέτοιο αντίθετα, θα μπορούσε από πλευράς συνάφειας των αντικειμένων, να γίνει με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο.

Πηγή: Insuranceworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου