Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Στο άρμα της MetLife η Alico

Θα επιταχυνθεί η αναπτυξιακή στρατηγική της και θα την καταστήσει κορυφαία εταιρία στην Ιαπωνία, 2η μεγαλύτερη αγορά ασφαλειών ζωής παγκοσμίως.

Την υπογραφή οριστικής συμφωνίας για την εξαγορά της διεθνούς θυγατρικής της AIG, Alico, έναντι 15,5 δισ. δολαρίων, ανακοίνωσε η Metlife.


Το τίμημα θα δοθεί κατά 6,8 δισ. δολάρια σε μετρητά και κατά περίπου 8,7 δισ. δολάρια σε μετοχές της MetLife, δίνοντας τον έλεγχο του 20% της τελευταίας στην AIG, ενώ υπόκειται σε ενδεχόμενες μικρές προσαρμογές.

Στο δελτίο Τύπου της εταιρίας επισημαίνεται πως η εξαγορά της Alico, μιας εκ των μεγαλύτερων και πιο διαφοροποιημένων εταιριών ασφάλισης ζωής διεθνώς, θα επιταχύνει την παγκόσμια αναπτυξιακή στρατηγική της MetLife.

Η ολοκλήρωση του deal θα καταστήσει την Metlife ως κορυφαία ανταγωνιστική εταιρία στην Ιαπωνία, που αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά ασφαλειών ζωής στον κόσμο.

Η διοίκηση της MetLife εκτιμά ότι η εξαγορά θα αυξήσει τα λειτουργικά κέρδη ανά μετοχή του 2011 κατά περίπου 0,45 έως 0,55 δολάρια, ενώ θα οδηγήσει σε αναβάθμιση των εκτιμήσεων για την λειτουργική απόδοση ιδίων κεφαλαίων στη λήξη του 2011 κατά 140 έως 160 μονάδες βάσης.

Η συμφωνία έχει λάβει το «πράσινο φως» από τα διοικητικά συμβούλια των MetLife και AIG και αναμένεται να κλείσει έως τα τέλη του 2010. Στο μεταξύ, υπόκειται στην έγκριση των αρμόδιων αρχών.


Πηγή: Insuranceworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου