Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Σε δύο μήνες μετά το v/σ καταργείται η ΕπΕΙΑ

Στο μικροσκόπιο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών μπαίνει το σχέδιο νόμου για την υπαγωγή της εποπτείας των ασφαλιστικών εταιριών στην Τράπεζα της Ελλάδος , που προωθεί άμεσα για ψήφιση η κυβέρνηση και έστειλε το σχετικό σχέδιο στην θεσμική εκπροσώπηση των ασφαλιστικών εταιριών.

Σύμφωνα με το σχέδιο σε δύο μήνες από την ψήφιση του νομοσχεδίου η εποπτεία των ασφαλιστικών θα περιέλθει στην Τράπεζα της Ελλάδος και η επιτροπή εποπτείας ( ΕπΕΙΑ) θα έχει ρόλο να ρυθμίζει μόνο επείγοντα θέματα. Σχετικά με το Εγγυητικό Κεφάλαιο για τον κλάδο Ζωής αναφέρει ότι θα ιδρυθεί νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου υπό τον Υπουργό Οικονομικών, για την κάλυψη απαιτήσεων από τον κλάδο ζωής. Ως προς τις καλύψεις το Εγγυητικό Κεφάλαιο θα εξασφαλίζει το 100% κάθε ασφαλιστικής αποζημίωσης με ανώτατο ποσό τις 25.000 ευρώ ανά ασφαλιζόμενο.


Για τις μεταβιβάσεις των χαρτοφυλακίων προβλέπει ότι η εντολή θα δίνεται από τον Διοικητή της ΤτΕ και η ολοκλήρωση της μεταβίβασης θα γίνεται μέσα σε 3 μήνες από την έκδοση της σχετικής απόφασης. Στο Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής θα μετέχουν όλες οι ασφαλιστικές εταιρίες κλάδου ζωής και η επιβάρυνση θα είναι με τακτική εισφορά ίση με «1,5% της αξίας κάθε συμβολαίου ζωής. 

Πηγή: Asfalisinet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου