Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Αναστέλλει κάθε ουσιαστική ελεγκτική δράση η Επ.Ε.Ι.Α.


 View this article in English
 «Χειρόφρενο» τραβάει η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, αναστέλλοντας κάθε ουσιαστική ελεγκτική δράση της μέχρι και την κατάργησή της, μέχρι δηλαδή να ψηφιστεί από τη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών περί μεταφοράς της εποπτείας στην ΤτΕ, όπως και για το δίμηνο διάστημα που θα ακολουθήσει κατά το οποίο η ΤτΕ θα πρέπει να οργανωθεί ώστε αμέσως μετά να αρχίσει τους ελέγχους.

Η Επιτροπή κρίνοντας ότι δεν έχει πλέον επαρκή χρόνο να ανοίξει νέα μέτωπα με τους συνήθεις υπόπτους της ασφαλιστικής αγοράς, έκρινε σκόπιμο να διακόψει κάθε πρωτοβουλία εξυγιαντικού χαρακτήρα και να αρκεστεί σε ζητήματα καθημερινής φύσεως, αφήνοντας βέβαια ανοικτό το ενδεχόμενο παρέμβασης για οποιαδήποτε επείγουσα υπόθεση.


Πληροφορίες αναφέρουν λοιπόν ότι η Επιτροπή δεν θα εκδώσει απόφαση για το άρθρο 6 και τη νέα λίστα με τις ασφαλιστικές εταιρίες οι οποίες θα τεθούν υπό την προστασία του νόμου για την αποτίμηση των περιουσιακών τους στοιχείων.

Εξέλιξη δεν θα υπάρξει και για τους ελέγχους των οικονομικών στοιχείων β΄ εξαμήνου του 2009. Ο έλεγχος σταματά στο α΄ εξάμηνο, ενώ για το υπολειπόμενο διάστημα της περυσινής χρήσης εκτιμήθηκε ότι δεν υπάρχει ο αναγκαίος χρόνος ώστε η Επιτροπή να ολοκληρώσει τον ελεγκτικό της κύκλο.

Με βάση βέβαια τα ανωτέρω, θεωρείται αυτονόητο ότι η Επιτροπή δεν θα προβεί σε νέες ανακλήσεις αδειών λειτουργίας ασφαλιστικών εταιριών.

Σε ότι αφορά, τέλος, την αύξηση μ/κ της Πρώτη Ασφαλιστική, η Επ.Ε.Ι.Α. θα περιοριστεί στο να διαπιστώσει το κατά πόσο εκτελέστηκε, χωρίς να έχει πρόθεση να προχωρήσει σε περαιτέρω ελέγχους.

Πηγή:Insuranceworld

2 σχόλια:

  1. AMAN RE ELLADARA ME TO ASYGKRITO MEGALEIO SOY KAI TON KATHE ENA POY ANALAMBANEI TA HNIA SE YPOURGEIA,EPITROPES KAI FTOU KAI APO THN ARXH KAI MENOUN OI EKKREMOTTHTES BOUNA ..........YPOURGEIO AKOYS ALLA ESY EXEIS ALLA TIS ASFALEIES KAI THN EPOPTEIA SKEFTESAI............AMAN RE ELLADARA KALA SOU TA XVNOUN OI KOINOTIKOI KAI OI ALLEMANS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΑΡΚΗ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ Η ΕΠΕΙΑ??????????????????ΤΗΝ COMMERCIAL VALUE ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΟΜΩΣ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ. ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ "ΚΥΡΙΟΙ-ΚΥΡΙΟΙ" ΤΗΣ ΕΠΕΙΑ. ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ? ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ? ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ Ή ΜΕ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ? ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΗΜΑΣΤΑΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ COMMERCIAL VALUE.ΤΙ ΣΑΣ ΕΦΤΑΙΓΕ ΡΕ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ? ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΕΤΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ.ΠΑΛΙΟΞΕΦ...............!ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΣΑΣ ΡΕ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΤΑ. Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΩ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή