Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Το Βρετανικό Κοινοβούλιο προωθεί μεταρρυθμίσεις στο Υπουργείο Δικαιοσύνης

Νομοθετικές μεταρρυθμίσεις για το χαμηλό επίπεδο απαιτήσεων σωματικών βλαβών από τα τροχαία ατυχήματα εξετάζει το Κοινοβούλιο στη Μ.Βρετανία.

Το σχέδιο, το οποίο ισχύει για απαιτήσεις που αποτιμώνται μεταξύ £ 1.000 και £ 10.000, εισάγει συγκεκριμένα στάδια και κόστη με χρονικά όρια και για τις δύο πλευρές, δηλαδή τους ενάγοντες και τους συνηγόρους υπεράσπισης, σχετικά με το σε πόσα στάδια μια υπόθεση πρέπει να ολοκληρωθεί. Το νέο καθεστώς θα τεθεί σε ισχύ στις 30 Απριλίου 2010.


Ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ.Bridget Prentice, δήλωσε ότι «οι άνθρωποι δεν χρειάζονται περισσότερο άγχος από την στιγμή που εμπλέκονται σε τροχαίο ατύχημα. Το καθεστώς αυτό θα δώσει σε όλους τη δυνατότητα να γνωρίζουν εκ των προτέρων ποιο θα είναι το κόστος και θα είναι απλούστερο και ταχύτερο να ολοκληρωθεί μια αξίωση. Το προτεινόμενο καθεστώς με την απευθείας σύνδεση στο διαδίκτυο επιτρέπει στους δικηγόρους να επικοινωνούν πιο αποτελεσματικά και να ενθαρρύνει την έγκαιρη κοινοποίηση των απαιτήσεων, έγκαιρες ομολογίες ευθύνης και τον έγκαιρο διακανονισμό.

Η κυβέρνηση και οι βιομηχανίες που εμπλέκονται συνεργάστηκαν στενά, προκειμένου να θεσπίσουν ένα σύστημα στο οποίο οι άνθρωποι μπορούν να είναι βέβαιοι ότι οι επαγγελματίες που ασχολούνται με την επίλυση των συγκρούσεων τους όσο πιο γρήγορα, εύκολα και φτηνά γίνεται».

Η νέα διαδικασία χωρίζεται σε τρία στάδια:

Στάδιο 1: Ο ενάγων δικηγόρος συμπληρώνει το έντυπο απαιτήσεων και το στέλνει τον ασφαλιστή ο οποίος μπορεί να αποδεχθεί ή όχι την ευθύνη.

Στάδιο 2: Εάν η εταιρία αποδεχθεί την ευθύνη ο αιτών λαμβάνει ιατρική γνωμάτευση και η διαδικασία συνεχίζεται με προσφορές και διαπραγμάτευση μιας διευθέτησης σε ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα.

Στάδιο 3: Όταν τα μέρη δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε ένα διακανονισμό υποβάλλεται αίτηση στο δικαστήριο για ακρόαση .

Πηγή: Insuranceworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου