Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Κλάδος Αυτοκινήτων: Τα Ελλείμματα των Αποθεματικών αυξάνονται καθημερινά με γεωμετρική πρόοδο


Ένα πρόβλημα που δεν έχει περάσει ακόμα στην Αγορά Ασφάλισης Αυτοκινήτων είναι το ότι όσο συνεχίζουν ορισμένες Εταιρείες να προσφέρουν Συμβόλαια Ασφάλισης Αυτοκινήτων με χαμηλά Ασφάλιστρα και υψηλές προμήθειες -κάτω του κόστους-, το τεράστιο Έλλειμμα των Αποθεμάτων του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ που αποκάλυψε πρόπερσι ο Eric Kleijnen στο Συνέδριο της Ύδρας συνεχώς διευρύνεται. Στη διάρκεια της πρόσφατης ομιλίας του στις Ετήσιες Βραβεύσεις των Κορυφαίων Ασφαλιστών του «Money Show 2009», που οργάνωσε για 18η χρονιά το Ε.Μ. δήλωσε ότι το Έλλειμμα των Αποθεμάτων έχει φτάσει το εξωφρενικό ποσό του… 1,5 δισ. ευρώ. Σε δύο χρόνια αυξήθηκε κατά 50%!


Αν σκεφτεί κανείς τα μεγέθη του Κλάδου Αυτοκινήτων, τα στοιχεία δικαιολογούνται. Το ερώτημα είναι πώς θα σταματήσει αυτή η χιονοστιβάδα, η οποία από τη μια πλευρά ευνοεί και πλουτίζει ορισμένους και από την άλλη ροκανίζει τα θεμέλια των Εταιρειών που το επιτρέπουν και απειλούν ολόκληρο τον Κλάδο.

Αυτό είναι το σημαντικότερο πρόβλημα της Αγοράς μας, με το οποίο βέβαια κανένας δε φαίνεται να ασχολείται, άσχετα αν υπάρχει κάποια εφικτή λύση στον κοντινό ορίζοντα.

Πηγή: Insurancedaily

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου