Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

New York Life Insurance και Northwestern Mutual Life Insurance στο πλευρό των πληγέντων της Αϊτής


Δίπλα στα μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ και δύο ασφαλιστικές εταιρείες ζωής προσφέρουν τον οβολό τους στη μεγάλη παγκόσμια προσπάθεια για την ανακούφιση των πληγέντων στην Αϊτή. 

Όπως ανακοίνωσε τη περασμένη εβδομάδα η New York Life Insurance Co. θα προσφέρει στην ανθρωπιστική βοήθεια για τους επιζώντες του καταστροφικού σεισμού το ποσό των 100.000 δολαρίων το οποίο και θα δώσει στον αμερικανικό ερυθρό σταυρό ώστε να διοχετευθεί κατάλληλα, ενώ από τις συνεισφορές των υπαλλήλων, των συνταξιούχων αλλά και των πρακτόρων της εταιρείας έχει ήδη συγκεντρωθεί το ποσό των 150.000 δολαρίων το οποίο θα ξεκινήσει κι αυτό σύντομα το ταξίδι του με προορισμό του την Αϊτή. Συνολικά το ποσό που θα διαθέσει η New York Life μέσω των προαναφερθέντων πρωτοβουλιών αλλά και άλλων σχετικών ενεργειών θα φτάσει τα 400.000 δολάρια.


Σε παράλληλο τέμπο η Northwestern Mutual Foundation, το τμήμα φιλανθρωπιών της Northwestern Mutual Life Insurance Co. ανακοίνωσε ότι θα δώσει στον αμερικανικό ερυθρό σταυρό με τον ίδιο σκοπό της ανακούφισης των πληγέντων της Αϊτής το ποσό των 100.000 δολαρίων.


Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι γενικότερα από ασφαλιστικής σκοπιάς η πληγείσα χώρα δεν θα βρει σπουδαία ανακούφιση αφού η ασφαλιστική παρείσφρηση στα εδάφη της δεν ξεπερνά το 0.28% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος της, όπως καταγράφει η Risk Management Solutions Inc. Μόνη παρηγοριά τα 8εκατ δολάρια που θα λάβει η χώρα από την Caribbean Catastrophe Risk Insurance Facility, μια ασφαλιστική κοινοπραξία των 16 κυβερνήσεων της Καραϊβικής που θα κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση της κατεστραμμένης χώρας. 

Πηγή: Nextdeal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου