Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Ετοιμάζονται Αγωγές Ασφαλισμένων κατά Διαμεσολαβούντων των 5


Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, μια μεγάλη ομάδα Ασφαλισμένων στις 5 Ασφαλιστικές των οποίων αφαιρέθηκε η άδεια λειτουργίας έχουν προσεγγίσει το γραφείο ενός μεγαλοδικηγόρου και ετοιμάζονται να καταθέσουν ομαδικές Αγωγές και Μηνύσεις κατά των Διαμεσολαβούντων που τους Πούλησαν τα Επενδυτικά Συμβόλαια των εν λόγω Εταιρειών, εκτός από τις Αγωγές που απευθύνονται και κατά των Εταιρειών.

Θα είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που συμβαίνει αυτό, το οποίο θα ενεργοποιήσει την Αστική Ευθύνη των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβούντων και φυσικά θα συμβάλλει κάθετα στην αντίστοιχη αύξηση των Ασφαλίστρων. Μπορεί αυτή η υπόθεση να πάρει μερικά χρόνια, όμως καλό είναι να προετοιμάζονται μερικοί.


Το μέγα πρόβλημα υφίσταται και στο εξής πολύ δυσάρεστο γεγονός: Ο αριθμός των Διαμεσολαβούντων που δε διαθέτουν Άδεια Λειτουργίας στο όνομά τους, για διάφορους λόγους, είναι τεράστιος! Το πρόβλημα θα έχει αντίκτυπο και στις Εταιρείες που τους απασχολούν και καλό θα είναι σιγά σιγά να βρεθεί μια λύση σε αυτό το πρόβλημα πριν προστεθεί στα ήδη ανυπέρβλητα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Πηγή: Insurancedaily

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου