Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Χωρίς Οδική Βοήθεια χιλιάδες οδηγοί από 1η Γεννάρη του 2010

Χιλιάδες κάτοχοι αυτοκινήτων που έχουν ασφάλιση οδικής βοήθειας σε ασφαλιστικές εταιρίες θα μείνουν χωρίς οδική βοήθεια από την προσεχή Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2010, καθώς τίθεται σε ισχύ νομοθετική ρύθμιση που απαγορεύει στις ασφαλιστικές εταιρίες να παρέχουν οδική βοήθεια σε περιοχές που δεν έχουν ίδια μέσα παροχής της βοήθειας.

Παρά τις αντιδράσεις τόσο των ασφαλιστικών εταιριών όσο και των εταιριών παροχής οδικής που συνεργάζονται με τις ασφαλιστικές εταιρίες μέχρι σήμερα δεν υπήρξε αναστολή της σχετικής τροπολογίας που ψηφίστηκε το περασμένο καλοκαίρι από την προηγούμενη κυβέρνηση και είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Μάλιστα η ρύθμιση αυτή είχε χαρακτηριστεί και φωτογραφική για να ευνοηθεί συγκεκριμένη εταιρία οδικής βοήθειας.

Ωστόσο από το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών ανακοινώθηκε ότι σε νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει θέματα λειτουργίας των ΚΤΕΟ θα υπάρξει τροπολογία αναστολής της εφαρμογής της ρύθμισης του περασμένου καλοκαιριού.

Ήδη η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών έχει ζητήσει από τα αρμόδια υπουργεία «να αναστείλει την εφαρμογή των ρυθμίσεων του άρθρου 14 του ν. 3783/2009 για έξι τουλάχιστον μήνες, έτσι ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στους ενδιαφερόμενους (κυβέρνηση, ασφαλιστικές επιχειρήσεις και συνεργάτες) για την πραγματοποίηση του αναγκαίου διαλόγου και την επανεξέταση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου.»

Πηγή: Asfalisinet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου