Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Συγχώνευση Υδρογείου και Ευρωπαϊκής Πρόνοιας

Στην τελική ευθεία φέρεται να μπαίνει η συγχώνευση της Υδρογείου και της Ευρωπαϊκής Πρόνοιας, μετά την απόφαση των δύο εταιριών να επανεξετάσουν την προοπτική συνεργασίας τους.

Ήδη οι διοικήσεις των δύο εταιριών έχουν ενημερώσει την Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης και αναμένεται να καταθέσουν και επίσημα το αίτημα συγχώνευσης, που θα συνοδευτεί με το επιχειρησιακό σχέδιο δραστηριότητας.

Ισολογισμό μετασχηματισμού του νέου σχήματος θα αποτελέσουν οι οικονομικές καταστάσεις του 2009 και στόχος του επιχειρησιακού σχεδίου, που θα είναι 3ετούς ορίζοντα, θα είναι η πιστοποίηση της βιωσιμότητας του νέου σχήματος.

Μέσα από τη συγχώνευση οι δύο εταιρίες επιδιώκουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, συγκεντρώνοντας συνολική ασφαλιστική παραγωγή ύψους 185 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 140 εκατ. ευρώ προέρχονται από την Υδρόγειο, ενώ ενισχυμένα είναι τα αποθέματα και τα κεφάλαιά τους.

Οι διοικήσεις των δύο εταιριών ακολούθησαν συντηρητική πολιτική ανάπτυξης εργασιών, επιλέγοντας να μην επωφεληθούν από τη μάχη που ξέσπασε στην αγορά μετά την απελευθέρωση του στόλου του 1 εκατομμυρίου αυτοκινήτων από τις εταιρίες που έκλεισαν εντός του 2009.

Η πολιτική των δύο εταιριών είχε ως άξονα τη σταθεροποίηση της ασφαλιστικής παραγωγής μέσα από την αναθεώρηση της τιμολογιακής της πολιτικής και τις γενναίες αυξήσεις στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων, που έφτασαν το 25%.

Η πολιτική αυτή αποσκοπούσε στη διατήρηση του όγκου της παραγωγής χωρίς να υπάρξει πρόσκτηση των εργασιών, επιτυγχάνοντας έτσι τη μείωση των υποχρεώσεων για αποθέματα.

Πηγή: Insuranceworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου