Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Αύξηση τζίρου και κερδών για την MetLife Alico

Πηγή: asfalisinet.gr
Ιδιαίτερα θετικά ήταν για άλλη μια χρονιά τα οικονομικά αποτελέσματα της MetLife Alico στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, κατά το οικονομικό έτος 2010 ο Κύκλος Εργασιών της Εταιρείας ανήλθε σε 307,1 εκατομμύρια ευρώ έναντι 296,2 εκατομμυρίων ευρώ κατά το προηγούμενο έτος, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στο ύψος των 15,8 εκατομμυρίων ευρώ έναντι 7,7 εκατομμυρίων το 2009. 

Παράλληλα, το μερίδιο αγοράς της Εταιρείας διευρύνθηκε ακόμη περισσότερο, φθάνοντας στα επίπεδα του 13,3%, έναντι 12,3% κατά το 2009. 

 
Το Σύνολο Ενεργητικού ανήλθε σε 1,34 δισ. ευρώ, ενώ τα Ίδια Κεφάλαια, με βάση τα υποβληθέντα στοιχεία προς την αρμόδια Εποπτική Αρχή, είναι τριπλάσια από το απαιτούμενο από το Νόμο Περιθώριο Φερεγγυότητας, με τον σχετικό δείκτη να διαμορφώνεται στο 316%.

Η οικονομική ευρωστία και η υψηλή φερεγγυότητα σε συνδυασμό με την ποιότητα υπηρεσιών και τον επαγγελματισμό των ανθρώπων της Εταιρείας έχουν κατακτήσει και την εμπιστοσύνη του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς σήμερα 1.400 εταιρείες με 380.000 εργαζόμενους, δηλαδή 1 στις 3 ασφαλισμένες επιχειρήσεις και ανάμεσά τους οι μεγαλύτερες Ελληνικές και Διεθνείς εταιρείες που λειτουργούν στη χώρα μας, έχουν επιλέξει να ασφαλίσουν το προσωπικό τους στην MetLife Alico Ελλάδος.

Παράλληλα, τα Υπό Διαχείριση Κεφάλαια που εξυπηρετούν τις Συνταξιοδοτικές Παροχές των Ομαδικών Ασφαλιστηρίων Συμβολαίων ξεπερνούν σήμερα τα 640.000.000 ευρώ.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι μόνον κατά την τελευταία τριετία η Εταιρεία ανταποκρίθηκε έγκαιρα και αποτελεσματικά σε 468.000 περιπτώσεις αποζημίωσης,  ενώ οι ασφαλισμένοι της MetLife Alico που μερίμνησαν έγκαιρα να αποκτήσουν συνταξιοδοτικές παροχές από την Εταιρεία, εισέπραξαν το 2010 περισσότερα από 14.700.000 ευρώ με τη μορφή μηνιαίας σύνταξης.

Σχετικά με τα οικονομικά αποτελέσματα του 2010, ο Δημήτρης Μαζαράκης, Chief Sales & Marketing Officer της Εταιρείας, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Τα αποτελέσματα του 2010 αποδεικνύουν για άλλη μια φορά την ικανότητά μας να επιτυγχάνουμε εξαιρετικές επιδόσεις ανεξαρτήτως συνθηκών, γεγονός που παγκοσμίως χαρακτηρίζει τις κορυφαίες ομάδες και εταιρείες.

Σήμερα, έχοντας λάβει κάθε πρόνοια για την θωράκιση των συμφερόντων των ασφαλισμένων και των συνεργατών μας, προσφέροντάς τους ένα μοναδικό αίσθημα ασφάλειας και προοπτικής, μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με σιγουριά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου