Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Στις ασφαλιστικές εταιρίες οι επικουρικές συντάξεις και το εφάπαξ

Πηγή: asfalisinet.gr

Σχέδιο μεγάλων ανατροπών στο θέμα των επικουρικών συντάξεων, φαίνεται να έχουν στην κυβέρνηση με άξονα τις ασφαλιστικές εταιρίες, οι οποίες με την σειρά τους είναι διατεθειμένες να μπουν δυναμικά στο τμήμα των επαγγελματικών ταμείων, που σταδιακά θα αντικαταστήσουν τα σημερινά επικουρικά ασφαλιστικά ταμεία .
 
Άλλωστε η κυβέρνηση, εμμέσως πλην σαφώς, έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τα επικουρικά ταμεία με όριο το 2015 και επίσης έχει προχωρήσει σε παρακρατήσεις από συντάξεις άνω των 300 ευρώ , ενώ μέσα στον Σεπτέμβριο αναμένονται και οι αναλογιστικές μελέτες.


Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται δημοσίευμα της «Ημερησία», η κυβέρνηση έχει δεχθεί τις εισηγήσεις τόσο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος όσο και της Τράπεζας της Ελλάδας για να αναλάβουν την διαχείριση Ασφαλιστικών Ταμείων, μεικτές επιτροπές με κοινωνικούς φορείς και τεχνοκράτες που θα προέρχονται από ασφαλιστικές εταιρίες ή ακόμη και ΑΕΔΑΚ.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα «ήδη η Εθνική Ασφαλιστική φέρεται να έχει κάνει τις πρώτες κινήσεις ενώ βλέψεις για Επαγγελματικά Ταμεία έχει και η Eurolife. Από εκεί και πέρα, οι ξένες πολυεθνικές δεν το κρύβουν ότι βασικοί στόχοι της παρουσίας τους στην Ελλάδα είναι οι συντάξεις (ατομικές ή Ασφαλιστικά Ταμεία).
 
Εκτός από την Ιnteramerican, την Μetlife-Alico και την ING η οποία παρέμεινε μόνο γι’ αυτό το λόγο στην Ελλάδα, ρόλο στις συντάξεις θα διεκδικήσουν και η Allianz και η AXA αλλά και η Generali.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου