Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Eurobank: Δεν θα κάνουμε αύξηση κεφαλαίου

Δεν εντάσσεται στους σχεδιασμούς της Eurobank η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις στελεχών της τράπεζας στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Ειδικότερα, ο Γενικός Διευθυντής της Eurobank Efg κ. Φ. Καραββίας τόνισε στο Reuters, χθες, ότι «δεν σκοπεύουμε να κάνουμε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας είναι σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα».

Επενδυτής
Ο ίδιος δήλωσε στο Reuters ότι αναζητά στρατηγικό επενδυτή για την πώληση πλειοψηφικού ποσοστού στην θυγατρική της στην Πολωνία και έχει ζητήσει δεσμευτικές προσφορές για την πώληση της Polbank.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πώληση πλειοψηφικού ποσοστού της θυγατρικής Polbank θα απελευθέρωνε πάνω από 400 - 450 εκατ. ευρώ εποπτικών κεφαλαίων για την τράπεζα.

Στην Πολωνία, η Polbank είναι η όγδοη μεγαλύτερη τράπεζα με μερίδιο αγοράς 4,4% στη λιανική τραπεζική και 2,5% στο σύνολο των τραπεζικών εργασιών. Διαθέτει 335 καταστήματα και περίπου 700 χιλιάδες πελάτες.

Ορισμένες από τις ξένες τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην πολωνική αγορά είναι η Santander (BZ WBK), η Unicredit (Pekao), η Credit Agricole (Lukas Bank), η BCP (Millenium), KBC (Kredyt Bank), ING (Bank Slaski), GE (Bank BPH), Commerzbank (BRE Bank),Getin Holding (Getin Bank).

Πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου