Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αυτοκινητιστών

Για όγδοη συνεχόμενη ημέρα

Από νωρίς, σήμερα το πρωί, «έπιασαν δουλειά» η αστυνομία και οι οδηγοί φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, οι οποίοι, όπως έχουν προαναγγείλει εδώ και μέρες, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις, καθώς τα χρονικά όρια στενεύουν και το επίμαχο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των οδικών μεταφορών, θα είναι σε δύο μέρες νόμος του κράτους.

Από το πρωί επικρατεί μεγάλη ένταση στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, η οποία έμεινε εντελώς κλειστή για αρκετές ώρες. 

Όπως δήλωσε ανώτατο συνδικαλιστικό στέλεχος της Ομοσπονδίας των Βυτιοφορέων, στις 5 το πρωί ελήφθη αιφνιδιαστική απόφαση, να μετακινηθούν από το μπλόκο της Ελευσίνας δεκάδες βυτιοφόρα προς την Αθήνα για να πραγματοποιήσουν πορεία. 

Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, «προς στιγμήν η αστυνομία πιάστηκε στον ύπνο», αλλά έως ότου σχηματιστεί το κονβόι των αυτοκινήτων, περιπολικά της τροχαίας και κλούβες των ΜΑΤ έκλεισαν το δρόμο, στο ύψος του Χαϊδαρίου και του Σκαραμαγκά, προκειμένου να ανακοπεί η πορεία των βυτιοφόρων. Αυτό, όμως, είχε ως συνέπεια να σχηματιστεί, σε λίγη ώρα, ουρά χιλιομέτρων από Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Η κατάσταση αυτή συνεχιζόταν μέχρι και τις 9 το πρωί και η κυκλοφορία γίνεται με μεγάλη δυσκολία από μία λωρίδα κυκλοφορίας.

Η τροχαία προσπαθεί να ρυθμίσει την κυκλοφορία. Συγκεκριμένα, εκτρέπει τα εγκλωβισμένα οχήματα είτε από τη γέφυρα του Σχιστού είτε από τον Σακαραμαγκά και τον Ασπρόπυργο.

Την εφαρμογή της απόφασης επίταξης των φορτηγών Δημόσιας Χρήσης ζητά ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Όπως δηλωσε στον ΣΚΑΪ, λόγω των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων μεγαλώνουν συνεχώς οι ελλείψεις στην τροφοδοσία της αγοράς, και από σήμερα θα είναι ορατές, κυρίως στα νησιά.

Περίπου 300 φορτηγά στα δυτικά της Θεσσαλονίκης

Η συγκέντρωση φορτηγών συνεχίζεται περιφερειακά της Θεσσαλονίκης και κυρίως στα δυτικά της πόλης, καθώς σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές έχουν συγκεντρωθεί περίπου 300 φορτηγά στα ακόλουθα σημεία:

-Στο 7ο χλμ. παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Βεροίας.
-Στα φανάρια της Λαχανογοράς στην περιφερειακή οδό της πόλης.
-Στο 30ο χλμ. της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Κατερίνης, στο ύψος του Ρομπόπουλου.
-Στα φανάρια του δημοτικού διαμερίσματος Γέφυρας επί της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Βεροίας.
-Στους σηματοδότες του Αγίου Αθανασίου, στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Βεροίας.
-Στις πύλες 16 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Τα φορτηγά παραμένουν δεξιά και αριστερά των δρόμων και οδικών κόμβων, χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων.

Πηγή: Kαθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου