Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Στην 22η θέση οι Ελληνες στην παγκόσμια κατάταξη της Αllianz για τις αποταμιεύσεις

Στροφή στις καταθέσεις και στα ασφαλιστικά προιόντα 

Παρά την κρίση που οδηγεί σε μείωση του παγκόσμιου πλούτου, οι Ελληνες διατηρούν υψηλή θέση στην παγκόσμια κατάταξη και εξακολουθούν να ελέγχουν κατ΄ άτομο και κατά μέσον όρο σχεδόν 26.000 ευρώ
 
Αφορούν τραπεζικές καταθέσεις, χρηματοπιστωτικά προϊόντα ή και ασφαλιστικά προϊόντα,  (χωρίς  να  υπολογίζονται τα ακίνητα) και είναι  πολύ περισσότερα από τις 17.500 ευρώ που είναι ο παγκόσμιος μέσος όρος.



Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε σε 50 χώρες η Allianz, το σύνολο των καταθέσεων των ιδιωτών παγκοσμίως ανερχόταν σε 82,23 τρισ. στα τέλη του 2009, έχοντας υποχωρήσει κατά 4% σε σχέση με το ρεκόρ που είχε σημειώσει στα τέλη του 2007. «Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει πολλά βήματα για τις απώλειες που υπέστησαν οι καταθέτες», δηλώνει ο Μάικλ Χέις, επικεφαλής των οικονομικών αναλυτών της Allianz.

Επίσης επισημαίνει οτι  η ίδια η κρίση έχει επηρεάσει τις συμπεριφορές  με αναδιάρθρωση των χαρτοφυλακίων υπέρ των τραπεζικών καταθέσεων και των ασφαλιστικών προϊόντων, έναντι των μετοχών και των ομολόγων. «Η αύξηση των τραπεζικών καταθέσεων ως ποσοστού των περιουσιών δείχνει ότι μεγαλώνει η διάθεση αποφυγής των κινδύνων έναντι της επικέντρωσης σε μακροχρόνιες αποδόσεις. Και γι΄ αυτό είναι κρίσιμο, στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική αρχιτεκτονική, να διατυπωθεί η ανάγκη επιστροφής της εμπιστοσύνης στις μακροχρόνιες επενδύσεις» λέει ο Χέις.

Πηγή: Asfalisinet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου