Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Τράπεζα Κύπρου: Στις 28/9 ξεκινά η ΑΜΚ, ύψους 340 εκατ. ευρώ

Δικαίωμα στη διαδικασία θα έχουν αποκλειστικά οι υφιστάμενοι μέτοχοι, ενώ δεν θα υπάρξει συνδρομή αναδόχου

Κατά το διάστημα 28 Σεπτεμβρίου έως και 21 Οκτωβρίου 2010 πρόκειται να πραγματοποιηθεί  η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Κύπρου, ύψους 345 εκατ. ευρώ. Δικαίωμα στη διαδικασία θα έχουν αποκλειστικά οι υφιστάμενοι μέτοχοι, ενώ δεν θα υπάρξει συνδρομή αναδόχου.

Σημειώνεται ότι το 62,2% του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Κύπρου ελέγχεται από φυσικά και νομικά πρόσωπα, το 13,8% από θεσμικούς επενδυτές της Κύπρου, το 3,4% από Ελληνες θεσμικούς, ενώ 20,6% ελέγχουν ξένοι επενδυτές.

Η αύξηση θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση 2 νέων μετοχών για κάθε 7 παλαιές στην τιμή των 7 ευρώ ανά μετοχή. Με την εισροή των νέων κεφαλαίων, η τράπεζα θα αυξήσει τον δείκτη κεφαλαιακής της επάρκειας κατά 1,3%. 

Όπως έχει υποστηρίξει η διοίκηση της Τράπεζας, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα ενισχύσει περαιτέρω τη ρευστότητα του Συγκροτήματος, δίνοντάς του στρατηγική ευελιξία για την εκμετάλλευση των ευκαιριών στις αγορές που δραστηριοποιείται. Επίσης εκτιμάται ότι, για το σύνολο του 2010 θα επιτευχθεί ο στόχος που είχε τεθεί για κέρδη μετά τη φορολογία μεταξύ 300 - 400 εκατ. ευρώ, με θετική συνεισφορά από όλες τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται το Συγκρότημα.

Το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου διαθέτει ισχυρή κεφαλαιακή θέση (δείκτης πρωτοβάθμιων κεφαλαίων 9,9%), ισχυρή ρευστότητα (δείκτης δανείων προς καταθέσεις 83%) και ικανοποιητική υπό τις περιστάσεις ποιότητα δανειακού χαρτοφυλακίου (ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων 6,2%).
Πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου