Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Αυξημένος 8,5% ο τζίρος της Alico Ελλάδος στο 6μηνο


Αύξηση εργασιών κατά 8,5% πέτυχε η Alico Ελλάδος κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, που έληξε στις 31 Μαΐου, ενώ παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που επηρέασε τις τιμές των ομολόγων, η φερεγγυότητα της εταιρείας καλύπτεται σε διπλάσιο ποσοστό σε σχέση με τις απαιτήσεις που θέτει ο νόμος. 

Ο δείκτης φερεγγυότητάς της διαμορφώθηκε στο 200% και σύμφωνα με τον διευθυντή πωλήσεων της εταιρείας κ. Δημήτρη Μαζαράκη κατατάσσει την Alico σε μια από τις υψηλότερα κεφαλαιοποιημένες εταιρείες στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Η ολοκλήρωση των διαδικασιών συγχώνευσης της Alico και της MetLife σε παγκόσμιο επίπεδο αναμένεται τον Σεπτέμβριο, ενώ σε πλήρη εξέλιξη είναι την περίοδο αυτή η έρευνα που πραγματοποιείται στις τοπικές αγορές για το νέο όνομα του ενοποιημένου σχήματος.

Στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος είναι επίσης ο καθορισμός των γεωγραφικών περιοχών και ο διοικητικός διαχωρισμός των δραστηριοτήτων του νέου ομίλου με την περιφέρεια της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, η έδρα της οποίας είναι στην Ελλάδα, να κατέχει πρωτεύουσα σημασία στους σχεδιασμούς του ενοποιημένου ομίλου.

Σημειώνεται ότι η περιφερειακή διεύθυνση της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης, περιλαμβάνει τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Λεττονία, τη Λιθουανία, την Ουγγαρία, την Ουκρανία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, τη Σερβία, τη Σλοβακία και την Τσεχία. Με κερδοφορία 370 εκατομμύρια ευρώ το 2009, αποτελεί ένα από τα ισχυρά χαρτιά της συγχώνευσης για την πρόσβαση σε νέες αναπτυσσόμενες αγορές, στις οποίες μέχρι σήμερα ο αμερικανικός όμιλος της MetLife, δεν είχε παρουσία.

Το 2009, η Alico Ελλάδος πέτυχε κερδοφορία 7,7 εκατομμύρια ευρώ έναντι 17,1 εκατομμυρίων ευρώ το προηγούμενο έτος, λόγω κυρίως συναλλαγματικών διαφορών που προέκυψαν από την αποτίμηση των δολαριακών επενδυτικών εργαλείων που κατέχει η εταιρεία στην ελεύθερη περιουσία της. 

Τα λειτουργικά αποτελέσματα αυξήθηκαν κατά 59,5% και ανήλθαν στα 12,4 εκατομμύρια ευρώ έναντι 7,9 εκατομμυρίων ευρώ το 2008. Η επίδοση αυτή είναι αποτέλεσμα της αύξησης κατά 18,5% των τεχνικών αποτελεσμάτων του κλάδου ζωής, τα οποία ανήλθαν σε 19,9 εκατ. ευρώ έναντι 16,8 εκατ. ευρώ το 2008, καθώς και της δραστικής μείωσης των εξόδων διοικητικής λειτουργίας κατά 12,9% από 16,1 σε 14 εκατ. ευρώ.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε στα 296,2 εκατ. ευρώ έναντι 294,5 εκατ. ευρώ το 2008 και το μερίδιο αγοράς της στην ελληνική αγορά διευρύνθηκε στο 12,28% έναντι 11,86% το 2008. Με ασφάλιστρα 114 εκατ. ευρώ, η εταιρεία κυριαρχεί στον κλάδο των ομαδικών συνταξιοδοτικών προγραμμάτων, στον οποίο το μερίδιο αγοράς της διαμορφώνεται στο 45%, ενώ στο 30% διαμορφώνεται το μερίδιό της στον κλάδο των ομαδικών προγραμμάτων πρόνοιας.

Τα συνολικά έσοδα -συμπεριλαμβανομένων και των εσόδων από επενδύσεις- ξεπέρασαν το 2009 τα 425 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το σύνολο του ενεργητικού και τα ίδια κεφάλαια ανήλθαν σε 1,45 δισεκατομμύρια ευρώ και 162,2 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα.

Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου