Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Αγωνία τέλος! Πάμε για δουλειά στο εσωτερικό...

Τέλος σε σενάρια, καταστροφο-λαγνείας της χώρας έρχεται να δώσει η χθεσινή απόφαση των Βρυξελλών. Με ευρωπαϊκή «συνταγή» και «καρυκεύματα» ΔΝΤ τελικά ανακοινώθηκε ότι ο μηχανισμός βοήθειας για την Ελλάδα στήθηκε (ή στήνεται;) και όταν τον χρειαστούμε θα «είναι εκεί».

Και αυτό δείχνει -λένε οι αρμόδιοι- ότι δημιουργείται διέξοδος από την υφιστάμενη ασφυξία. Το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι τελικώς «κάτι κινήθηκε» και οι πολύμηνες προσπάθειες του πρωθυπουργού έφεραν αποτέλεσμα.


Το δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι τώρα η κυβέρνηση θα μπορέσει να δουλέψει καλά και «κουρδισμένα» απαλλαγμένη από το «αγκάθι».

Το τρίτο είναι ότι αποκαλύφθηκε πως δεν υπάρχουν διλήμματα όπως ακούγαμε ( Ε.Ε. ή ΔΝΤ) στο ποιος θα δώσει βοήθεια στην Ελλάδα και έγινε ξεκάθαρο ότι πίσω από τις προθέσεις βοηθείας υπάρχει και άρωμα «συμμετοχικής» πολιτικής. Αναπόφευκτα δημιουργούνται και ερωτήματα.

Το πρώτο είναι αν τελικά με την απόφαση των Βρυξελλών απομακρύνονται τα προβλήματα και οι αιτιολογημένες ανησυχίες για την οικονομία μας; Αυτές οι ανησυχίες που μέχρι σήμερα αποπροσανατόλισαν -σε κάποιο βαθμό- την κοινή γνώμη και την έστρεψαν σε ένα αγώνα που «παιζόταν» αλλού.

Το δεύτερο ερώτημα είναι αν τώρα ο δρόμος είναι ελεύθερος για να αναπτυχθούν οι δυνάμεις της αγοράς, να τρέξουν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις, και να έλθουν οι επενδύσεις που θα δώσουν δουλειά και θα συνεισφέρουν στην ανάπτυξη.

Το τρίτο ερώτημα είναι αν τελικώς τώρα θα μπορέσει η κυβέρνηση να ασχοληθεί συστηματικά με τα όσα βασανίζουν τους πολίτες της όπως είναι η δημόσια διοίκηση, η διαφθορά, η υγεία, η παιδεία, η καθαριότητα Ο αποπροσανατολισμός τελείωσε τώρα χρειάζεται δουλειά.

Πηγή: Insuranceworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου