Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Διάτρητη η διαδικασία πωλήσεων

Related image

Καταγγελίες "δίνουν και παίρνουν" στην αγορά για πωλήσεις από μη πιστοποιημένους ασφαλιστικους συμβούλους, για προσπάθειες εταιρειών να πετάξουν προγράμματα και συνεργάτες, και για -μη ασφαλιστικές- εταιρείες που εισέρχονται στην προώθηση ασφαλιστικών προϊόντων.

Οι συνθήκες αρχίζουν να τραβούν το χαλί κάτω από τα πόδια των επαγγελματιών της αγοράς και η ασφαλιστική πώληση αναζητά σύνορα.

Τα φαινόμενα των πωλήσεων από μη πιστοποιημένους επαγγελματίες που θεωρούνται νεοφυή και είναι γνωστά αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται. Οι καταγγελίες είτε γίνονται στην ΤτΤ είτε στα Επιμελητήρια, είτε στους φορείς της διαμεσολάβησης καταδεικνύουν ότι εκκινούν προσπάθειες που εστιάζουν σε ένα και μοναδικό στόχο: να πουληθούν από όσο δυνατόν περισσότερα σημεία ασφαλιστικά προϊόντα.
Διαβάστε αυτό το άρθρο:

14 σχόλια:

  1. Καταγγέλουμε τους μη πιστοποιημένους ασφαλιστικούς διαμεσολαβούντες , μπράβο μας . Δεν ακούω , δεν βλέπω να καταγγέλονται οι ασφαλιστικές εταιρείες που τους χρησιμοποιύν . Εγώ προτείνω να αφήσουμε όλοι μας , αυτές τις εταιρείες να δουλεύουν μόνο με σούπερ μάπκετ , καφενεία , ζαχαροπλαστεία και άλλες μορφές προώθησης των προιόντων τους . Οι διαμεσολαβούντες να σταματήσουν άμεσα να συνεργάζονται μαζί τους . Γιατί κανένα θεσμικό όργανο δεν διαμαρτύρεται για την πολιτική τους στην ανάπτυξη πωλήσεων και δεν προτείνει μέτρα ? Τι φοβούνται ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ , ΕΓΩ ΤΟ ΚΑΝΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ

      Διαγραφή
  2. Μην μου πείτε ότι ο κάθε καταναλωτής νοιάζεται η ρωτάει σήμερα το τι θα γίνει ένας κλάδος εργαζομένων πχ (οι ασφαλιστές) που χάνουν πελατεία ή την δουλειά τους εξ αιτίας των συγχρόνων τάσεων της αγοράς ή από τα νέα συστήματα και τρόπους πωλήσεων.

    Το συμφέρον τους κοιτάνε όλοι σήμερα σε ότι οτιδήποτε και να είμαστε ειλικρινείς σε αυτό.
    Δηλαδή στο τι λεφτά θα γλυτώσουν εάν κάνουν τις αγορές τους έξυπνα. Δηλαδή κάνοντας έρευνα αγοράς και στον συμφερότερο τρόπο απόκτησης , στο ότι οτιδήποτε.


    Όταν παντού όπως δουλεύει σήμερα αυτή η ελεύθερη ανταγωνιστική οικονομία, δεν γίνεται στον κλάδο των ασφαλειών να υπάρχει η εξαίρεση και ο προστατευτισμός.


    Ίσως υπάρξει ο αντίλογος ότι η ασφάλιση είναι μια ιδιόμορφη περίπτωση, και περί ειδικών κινδύνων κλπ κλπ.
    Και ότι επί τούτου ο κατάλληλος για αυτόν τον κλάδο εργασιών είναι μόνο ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής.
    Από ότι θυμάμαι αυτό ίσχυε ίσως τις προπερασμένες δεκαετίες και εν μέρει..

    Σήμερα οι συστημικός τράπεζες έχουν την εξειδίκευση την εμπειρία, και τους κατάλληλους πιστοποιημένους σε βαθμό αριστείας τραπεζοϋπαλλήλους και για ασφαλιστικές εργασίες κάθε τύπου για τους πελάτες τους.

    Εδώ αντιμετωπίζουν πολύ σύνθετα οικονομικά / τραπεζικά προβλήματα και δεν μπορούν να ενασχοληθούν με ασφαλίσεις?

    Δεν είναι τίποτε παραπάνω όλος ο ασφαλιστικός κλάδος από μια πώληση παροχής υπηρεσιών και τίποτε περισσότερο.

    Το ίδιο και μέσω διαδικτύου με τις πωλήσεις ασφαλιστικών προϊόντων.
    Είναι τόσο απλοποιημένα και σε πέντε λεπτά έχεις το ασφαλιστήριο στην οθόνη του υπολογιστή σου, η στον εκτυπωτή να τυπώνεται.

    Όσο για την καραμέλα περί σέρβις του πελάτη από τον ασφαλιστή αυτά είναι για τους αφελείς.

    Έχουν δημιουργηθεί τα customer service από όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες που επί 24 ώρου βάσεως και 7 ημέρες την εβδομάδα με ένα τηλέφωνο του παθόντα πελάτη επιλαμβάνονται/ διαχειρίζονται και ενημερώνουν τον ασφαλισμένο για το κάθε τι, ακόμα και αυτοί συμπληρώνουν την όποια “χαρτούρα” των δηλώσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΛΥΡΑ

      Διαγραφή
    2. @ Ανώνυμος12 Σεπτεμβρίου 2017 - 4:50 μ.μ.


      Εγω θα περίμενα να τεκμηριώσεις τον όποιον αντίλογό σου ανταπαντώντας σε αυτά που έγραψα.

      Αντί αυτου είδα εναν πανικόβλητο να πετα μια ειρωνική έκφραση και σε προσωπικό επίπεδο.

      Κρίμα σου.

      Διαγραφή
  3. ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΊΝΕΙ ΚΑΜΙΆ ΕΠΙΧΕΊΡΙΣΗ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΆ,ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ,ΜΟΝΟ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΛΥΣΗ.
    ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟ,ΟΜΩΣ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ.
    ΟΣΟΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΟΤΙ, ΟΤΙ ΓΡΑΦΩ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΜΟΥ ΚΟΣΜΟ ΑΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. Σήμερα οι συστημικός τράπεζες έχουν την εξειδίκευση την εμπειρία, και τους κατάλληλους πιστοποιημένους σε βαθμό αριστείας τραπεζοϋπαλλήλους και για ασφαλιστικές εργασίες κάθε τύπου για τους πελάτες τους. Ε ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ!!!!!Ο ΤΑΜΙΑΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ,,,,,ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕς ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΟΛΑΑΑΑΑΑ ΚΑΙ ΤΕ΄ΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΣΦΑΛΙΙΙΣΤΗΣ ΜΕ ΓΙΩΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΗΤΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΜΑΓΚΙΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ,,,, Η ΣΤΑΣΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΑΣ ΛΕΩ ΤΟ ΕΞΞΗΣ !!!!!!!!!!!!ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ (ΤΩΝ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΩΝ)ΛΙΝΤΛ ΦΤΗΝΟΜΑΓΑΖΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΟΣ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΦΤΗΝΑ ΚΑΙ ΧΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΤΛ ΑΦΑΛΙΣΤΑΚΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ !!!!!!!!ΤΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΙ!!!!!! ΚΑΠΟΤΕ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΦΩΤΙΖΕΙ ,,, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΤΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΙΝΙΜΕΝΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ,,,,, ΜΟΛΙΣ ΒΓΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΤΡΩΚΤΚΑ ΘΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΠΥΠΑ ΤΟΥΣ ΟΥΑΙ ΚΙ ΑΛΙΜΟΝΟ ΤΟΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πρωτον οι τραπεζικοι υπαλληλοι δεν ειναι συμβουλοι αλλα δεσμιοι πωλητες συγκεκριμενης εταιρειας που εχει συμβαση η καθε τραπεζα ... καιξανα κονομα οι μετοχοι που ανακεφαλαιοποιθηκαν με τα χρηματα των φορολογουμενων καλυτερα δεσμωτων αυτου του αθλιου κρατους που πνιγει τους πολιτες του σε οφελος εργολαβων του δημοσιου , των τραπαζιτων και καθε δημοσιου υπαλληλου κηφηνα τυπου μετακλητοι κλπ οσο για ελευθερη αγορα αυτα ειναι μπαρμπουτσαλα που λενε οι νεοι φεουδαρχες & τα τσιρακια τουσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χίλια μπράβο. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ιδιωτική ασφάλιση με κατεστραμμένη την εμπιστοσύνη στον ίδιο τον θεσμό, όχι μόνο λόγω των προηγούμενων σκανδάλων (βλέπε ΑΣΠΙΣ-INTERNATIONAL) που "έκαψαν" κόσμο και κοσμάκη στην Ελλάδα ή /και λόγω της ανύπαρκτης εποπτείας (και η κατευθυνόμενη εποπτεία λογίζεται ως ανύπαρκτη) αλλά και λόγω της διαλυμένης εμπιστοσύνης ακόμα και στα κανάλια διανομής, δεν γίνεται στον αιώνα τον άπαντα.

      Περαστικά τους.

      Διαγραφή
    2. @ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ14 Σεπτεμβρίου 2017 - 3:54 μ.μ.


      Θέλεις να μας πεις οτι οι ασφαλιστές που εργάζονται στα διάφορα γραφεία δεν ειναι δέσμιοι των ασφαλιστικών εταιρειών ή του Unit όπου αυτοί υπάγονται?

      Η ότι οι ελεύθεροι ασφαλιστές κοιτάζουν το συμφέρον του κάθε πελάτη και όχι την τσέπη τους στο ποια ασφαλιστική δίνει τις μεγαλύτερες προμήθειες?........

      Για το υπόλοιπο πααλήρημά σου δεν σου απαντώ γιατί δεν απαντώ στα κομματικά σου ντελίρια την χιλιοπαιγμένη κασέτα του απο την μεταπολίτευση εως και τώρα με τις θεωρίες του Περισσού, για τους αφελείς θιασιώτες αυτων των κοσμοθεωριών.

      Διαγραφή
  7. ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΠΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου φτάνει που σας βλέπω εσάς τους "ανοιχτόμυαλους " απο το 1974 έως σήμερα που δεν εχετε ξεπεράσει σε ολες τις εκλογικές αναμετρήσεις το 5,7% σε ποσοστό .
      Οχι δεν μου χρειάζεται να αποκτήσω τέτοιου είδους ανοιχτό μυαλό.


      Να είσαι πάντως καλά που με έκανες και γέλασα.

      Διαγραφή

  8. Να είσαι πάντως καλά που με έκανες και γέλασα 1,. ΓΕΛΑΕΙ Ο ΜΩΡΟΣ ΚΑΝ ΤΙ ΓΕΛΟΙΟ ΕΙ... ΚΑΙ 2., ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟ Φ.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή