Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Αγονος ο διαγωνισμός για την VDV Leben

Πηγή:Καθημερινή

Αγονος κατέληξε ο διαγωνισμός για την πώληση του συνόλου ή μέρους του χαρτοφυλακίου της ασφαλιστικής εταιρείας VDV Leben, η άδεια της οποίας ανακλήθηκε στις 10 Ιανουαρίου. 

Η ημερομηνία για την κατάθεση προσφορών έληξε στο τέλος Μαΐου χωρίς τελικώς καμιά από τις πέντε εταιρείες που είχε συμμετάσχει στο πρώτο στάδιο της διαδικασίας, αποκτώντας πρόσβαση στα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας, να καταθέσει οικονομική προσφορά.


Το βάρος αποζημίωσης των 13.000 περίπου ασφαλισμένων της VDV Leben, η πλειοψηφία των οποίων είναι κάτοικοι Γερμανίας, πέφτει πλέον στο Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής, η διοίκηση του οποίου καλείται να ολοκληρώσει τη διαδικασία πιστοποίησης και ικανοποίησης των απαιτήσεων που άφησε πίσω της η εν λόγω ασφαλιστική. 

Η ανάρτηση του καταλόγου με τις οριστικές απαιτήσεις αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουλίου ή τις αρχές Αυγούστου και, σύμφωνα με τις αρχικές προσεγγίσεις, το απαιτούμενο ποσό για την κάλυψη των αποζημιώσεων υπολογίζεται στα 40 εκατ. ευρώ. 

Η άδεια της VDV Leben ανακλήθηκε μετά τη διαπίστωση ότι τα πιστοποιητικά που η διοίκησή της προσκόμιζε στις εποπτικές αρχές ήταν πλαστά. Η εξέλιξη προκάλεσε και την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Το πρόβλημα πλέον επικεντρώνεται στις δυνατότητες του Εγγυητικού Κεφαλαίου να βρει τους αναγκαίους πόρους για να καλύψει τις αποζημιώσεις των ασφαλισμένων με βάση τον νόμο που ψηφίστηκε το καλοκαίρι του 2010, ο οποίος ορίζει ανώτατο ποσό αποζημίωσης τις 30.000 ευρώ για τις ασφαλίσεις ζωής και τις 60.000 ευρώ για τις ασφαλίσεις θανάτου και ατυχήματος. 

Σημειώνεται ότι οι πόροι του Εγγυητικού Κεφαλαίου προέρχονται από την εισφορά που βαρύνει το ασφαλιστικό προϊόν και τα έσοδα που αναμένεται να έχει συγκεντρώσει μέχρι το τέλος του χρόνου, δεν θα ξεπεράσουν τα 15 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου