Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Οnline ασφάλιση :Ασφαλιστές και ασφαλιστικές εταιρίες δικτυώνονται στο Ιnternet

Πηγή: asfalisinet.gr

Δυναμική παρουσία στο διαδίκτυο έχουν οι ασφαλιστές και οι ασφαλιστικές εταιρίες, καθώς ανακαλύπτουν τις δυνατότητες του διαδικτύου στον τομέα της προβολής, αλλά και της ανάπτυξης των πωλήσεων μέσω των online προσφορών και αγορών.
 
Ετσι, την τελευταία διετία παρατηρείται μια ραγδαία ανάπτυξη των web site ασφαλιστικών πρακτορείων που προσφέρουν εκτός από πληροφορίες και εφαρμογές για online σύγκριση και αγορά ασφάλισης, κυρίως αυτοκινήτου . 

Παράλληλα αξιοποιούν και την online διαφήμιση μέσω των adword διαφημίσεων της Google , αλλά και του Facebook, που επίσης αποτελεί πόλο έλξης για προβολή αλλά και προσέλκυση νέων πελατών, μέσω της κοινωνικής δικτύωσης .

Αντίστοιχο είναι και το ενδιαφέρον των χρηστών του διαδικτύου για την ασφάλιση κύρια του αυτοκινήτου . Ένας βασικός λόγος αυτής της στροφής των καταναλωτών χρηστών στο διαδίκτυο για online ασφάλιση είναι η οικονομική κρίση, που τους αναγκάζει να ψάχνουν λύσεις και ευκαιρίες μέσα από την σύγκριση τιμών και προσφορών .

Αρκετά από τα ηλεκτρονικά γραφεία ασφαλίσεων αντιπροσωπεύουν αρκετές ασφαλιστικές εταιρίες και συνεπώς έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν δυνατότητες σύγκρισης των τιμών μέσα από ηλεκτρονικά εργαλεία εφαρμογών που διαθέτουν. Επίσης έχουν και τηλεφωνική ή ηλεκτρονική επικοινωνία υποστήριξη των χρηστών-πελατών.

Οι χρήστες του διαδικτύου εκτός από την οnline αγορά ασφάλισης και πληρωμής των ασφαλίστρων με πιστωτική κάρτα, μπορούν να ζητήσουν προσφορές ή να πάρουν πληροφορίες. Επίσης να ζητήσουν ασφάλιση τηλεφωνικά μέσω των call Center που έχουν τα ασφαλιστικά πρακτορεία.

Ειδικά για τις online εφαρμογές ασφάλισης και προκειμένου οι χρήστες να αποφύγουν τυχόν περιπέτειες, πρέπει να πιστοποιούν ότι οι σελίδες αυτές είναι και ηλεκτρονικά καταστήματα ( όχι απλά πληροφοριακά και διαφημιστικά) καθώς πρέπει να αναφέρουν ευκρινώς τον αριθμό εγγραφής τους στο μητρώο προμηθευτών από απόσταση του Υπουργείου Ανάπτυξης, Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή, σύμφωνα με το άρθρο 4 του Ν. 2251/94.

Καθώς και όρους χρήστης για τον τρόπο παροχής των υπηρεσιών τους, που επίσης θα πρέπει να διαβάζουν προσεκτικά οι χρήστες, πριν προχωρήσουν σε μια ηλεκτρονική αγορά.

Το asfalisinet.gr μετά από μια έρευνα στο internet κατέγραψε και παρουσιάζει αρκετές διευθύνσεις ιστοσελίδων ασφαλιστών , στις οποίες μπορεί να βρείτε προσφορές , πληροφορίες αλλά και ηλεκτρονικά ασφαλιστικά γραφεία για οnline ασφάλιση.
 
www. asfaleiesnet.com
www. asfalistra.gr
www. auto-asfalistra.gr
www. skylineinsurance.gr
www.car-insurance.gr
www.anasfalistos.gr
www.anytimeonline.gr
www.asfalish.gr
www.orizonins.gr
www.be-smart.gr
www.credit.com.gr
www.addvalue.gr
www.ola24.gr
www.indeals.gr
www.expertinsurance.gr
www.citybrokers.gr
www.karavias.gr
www.diklis.gr
www.tzavida.gr
www.asimakos.gr
www.liveinsurance.gr
www.insurancecenter.gr
www.prooptiki-insurance.gr
www.web-asfalistra.gr
www.dedeonline.gr
www.ak-insurance.gr
www.ag-insurance.gr
www.asfalis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου