Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Ασφαλιστικά προγράμματα αυτοκινήτου από τα γκισέ της Εθνικής Τράπεζας

Πηγή: insuranceworld.gr
 
Την προώθηση εντός του καλοκαιριού ασφαλιστικών προγραμμάτων του κλάδου αυτοκινήτου από το δίκτυο της Εθνικής τράπεζας προωθεί η Εθνική Ασφαλιστική, σε μια προσπάθεια να διευρύνει τις πηγές άντλησης εσόδων, αλλά και να αναπτύξει τις συνέργιες του ομίλου. 

Η διεύρυνση των καναλιών διανομής συνδυάζεται με την επανατιμολόγηση του κλάδου αυτοκινήτου με έμφαση στο δείκτη ζημιών και με βάση τη σύνθεση του χαρτοφυλακίου. 

Ακολουθώντας την πολιτική κατάργησης των πακέτων επανάκτησης, η διοίκηση της εταιρείας έχει επιτύχει τη μείωση του ασφαλισμένου στόλου στα 760.000 ασφαλισμένα αυτοκίνητα – με βάση τα στοιχεία του πρώτου τετραμήνου του 2011- έναντι στόχου για περιορισμό του ασφαλισμένου στόλου στα 700.000 οχήματα έως το τέλος του χρόνου. 


Ήδη τους πρώτους μήνες του έτους έχουν διευρυνθεί οι πηγές άντλησης εσόδων με το δίκτυο του agency και το δίκτυο ελεύθερης παραγωγής να έχει αυξήσει τη συμμετοχή του στο 20% και 10% αντίστοιχα από 18% και 6% αντίστοιχα στο τέλος του 2010. Η συμμετοχή του δικτύου των πρακτόρων περιορίστηκε από το 75% στο 67%, ενώ η παραγωγή του τετραμήνου του τρέχοντος έτους διαμορφώθηκε στα 90,7 εκατ. ευρώ.


Η νέα πολιτική προμηθειών που εφάρμοσε η διοίκηση της εταιρείας αποδίδει τους πρώτους καρπούς, ενώ εντατικοποιούνται οι προσπάθειες για τη μείωση των ανείσπρακτων ασφαλίστρων με στόχο τη μείωση των απαιτήσεων πάνω από τις 90 ημέρες κάτω από το 20% του συνολικού χαρτοφυλακίου.

2 σχόλια:

  1. αληθευει οτι θα πουλαει τα ασφαλιστηρια συμβόλαια μεσω της τραπεζας ποιο φθηνα κατα 20%? τι θα κάνει το εταιρικ'ο δικτύο και οι αποκλειστικοί πρακτορες ? ΘΑ ΑΝΕΧΘΟΥΝ ΤΟΝ ΑΘΈΜΙΤΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΌ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να μην μείνει κανένας πράκτορας σε αυτούς!!
    Οποιος δε σέβεται τον κόπο των διαμεσολαβούντων να έχει την ίδια τύχη.
    Σε λίγο θα μας πούν οτι θα πουλάνε ασφαλιστήρια και στα Min market!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή