Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Τα ανείσπρακτα ασφάλιστρα προβληματίζουν τις εταιρείες

Πηγή: insuranceworld.gr

Oι αποκλείσεις από τους στόχους πλησιάζουν και το 15% σε μια περίοδο που ο κλάδος κυριολεκτικά «διψά» για ρευστό

Εκτός στόχων βρίσκονται πολλές ασφαλιστικές εταιρείες στην προσπάθειά τους να μειώσουν τα ανείσπρακτα ασφάλιστρα.

Η έλλειψη ρευστότητας που χαρακτηρίζει γενικότερα την αγορά, έχει επιφέρει σοβαρότατα πλήγματα τόσο στο ασφαλιζόμενο κοινό, και κυρίως τις επιχειρήσεις, όσο και στους διαμεσολαβούντες με αποτέλεσμα οι ασφαλιστικές εταιρείες να μην μπορούν να μειώσουν στα επιθυμητά επίπεδα τα ανείσπρακτα ασφάλιστρα.

Βάσει εκτιμήσεων που διατυπώνουν στο
Insurance World κορυφαίοι παράγοντες της αγοράς, οι αποκλείσεις από τους στόχους πλησιάζουν και το 15% σε μια περίοδο που ο κλάδος κυριολεκτικά «διψά» για ρευστό.

Μάλιστα, αν οι εταιρείες δεν πιέσουν ακόμη περισσότερο τα δίκτυά τους είναι πιθανό να ξεφύγουν σε μεγαλύτερο βαθμό από τους στόχους τους, δεδομένου μάλιστα ότι η
Τράπεζα της Ελλάδος φέρεται τελικά να μην έχει την πρόθεση να παρέμβει κανονιστικά, όπως σχεδίαζε για την καθιέρωση ενός «σφιχτού» καθεστώτος είσπραξης των ασφαλίστρων.

Πηγές του iw αναφέρουν ότι η ΤτΕ δεν πρόκειται να κινητοποιηθεί, γεγονός το οποίο υποχρεώνει την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος να παρέμβει εκ νέου ασκώντας πιέσεις στην εποπτική αρχή με το επιχείρημα ότι για να μπουν σε τάξη τα ελεύθερα δίκτυα πωλήσεων και να επιταχυνθούν οι χρόνοι καταβολής των ασφαλίστρων θα πρέπει να θεσμοθετηθεί συγκεκριμένο και πάνω απ΄ όλα αυστηρό πλαίσιο για τις συναλλαγές ασφαλιστικών εταιρειών – διαμεσολαβούντων.

1 σχόλιο:

  1. κοντά στα ξερά , την πληρώνουν και οι λίγοι καλοί ασφαλιστές που απόμειναν.....μόνο τα λαμόγια χαίρονται γιατί έχουν δικαιολογία να μην πληρώνουν.......ας τεθεί ένα πλαίσιο να τελειώνουμε....


    κεντρί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή