Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Στο εδώλιο 15 για το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων στα ταμεία

Πηγή:asfalisinet.gr
Το σκάνδαλο των ομολόγων στα ασφαλιστικά ταμεία ,τέσσερα χρόνια μετά , οδεύει στη δικαιοσύνη σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο οποίος είχε εντοπίσει ευθύνες, κατά περίπτωση γιά 15 άτομα που εμπλέκονται στο «κρυφό» ομολόγο του ΤΕΑΔΥ, το οποίο κατέληξε υπερτιμολογημένο σε τρία ασφαλιστικά Ταμεία, προκαλώντας ζημία πολλών εκατομμυρίων ευρώ στο ελληνικό δημόσιο.

Ωστόσο ο εισαγγελέας κρίνει ότι δεν πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη ο τότε υπεύθυνος του ΤΣΕΥΠ, του τέταρτου ασφαλιστικού Ταμείου που φέρεται να έχει σχέση με το δομημένο ομόλογο.
 
Συγκεκριμένα ο κ. Λιόγας με την πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών (που θα αποφανθεί τελικά για την παραπομπή η μη ) ζητά να καθίσουν στο εδώλιο οι εκπρόσωποι της χρηματιστηριακής εταιρείας «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ», της GP MORGAN και της NORTH ASSET MANAGEMENT, που φέρεται -κατά τον εισαγγελέα- να σχετίζονται με την αγοραπωλησία του εν λόγω ομολόγου. Επίσης ο ίδιος ζητά την παραπομπή των τότε υπευθύνων των ασφαλιστικών Ταμείων ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΥΦΕ και ΤΕΑΠΟΚΑ κ.ά.

Ειδικότερα με την πρότασή του εισηγείται να δικαστούν οι: Γεώργιος Αποστολίδης, Σοφοκλής Πρινιωτάκης, Θεόδωρος Πρινιωτάκης, Γεώργιος Παπαμαρκάκης, Αγάπιος Σημαιοφορίδης, Παναγιώτα Καραδήμα, Παναγιώτης Δεμέστιχας, Γεώργιος Κονιδάρης, Κων/νος Χρηστίδης, Χαράλαμπος Αδαμόπουλος, Αβραάμ Σαββίδης, Νίκος Μπούγος, Ευγένιος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Λιάτης και Αγγελος Λιάτης. Σύμφωνα με το σκεπτικό του εισαγγελέα, οι πρώτοι 11 κατηγορούμενοι θα πρέπει να δικαστούν για το κακούργημα της «ένταξης σε εγκληματική οργάνωση».

Συμφωνα με την εισαγγελική πρόταση αποδίδονται κατά περίπτωση επίσης τα κακουργήματα της απάτης κατά συναυτουργία, άμεσης και απλής συνέργειας στην απάτη, απιστία στην υπηρεσία, ηθική αυτουργία στην απιστία, υπόθαλψη εγκληματιών-καταχραστών του Δημοσίου, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, φοροδιαφυγή και άμεση συνέργεια στη φοροδιαφυγή.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του εισαγγελέα, οι εκπρόσωποι της «Ακρόπολις», Γεώργιος Αποστολίδης, Σοφοκλής και Θεόδωρος Πρινιωτάκης αλλά και ο υπεύθυνος της North Asset Γεώργιος Παπαμαρκάκης φέρεται ότι «από τον Σεπτέμβριο του 2006 έως και τον Μάρτιο του 2007 συγκρότησαν δομημένη εγκληματική οργάνωση με σκοπό το οικονομικό όφελος των μελών της».

1 σχόλιο:

  1. ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΒΑΘΙΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΚΛΕΦΤΕΣ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή