Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Τέλος διορίας για την ασφαλιστική εταιρεία Eurostar

Πηγή: Καθημερινή
 
Θέμα χρόνου θεωρείται πλέον η απόφαση της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ) για την τύχη της ασφαλιστικής εταιρείας Eurostar, οι βασικοί μέτοχοι της οποίας, κ. Κοντολέφας και Μιχαλέτος, δεν έχουν ανταποκριθεί στην υποχρέωση αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κατά 4 εκατ. ευρώ που έχει απαιτήσει η εποπτική αρχή. 

Η προθεσμία που έχει θέσει η ΤτΕ λήγει ουσιαστικά σήμερα και αφορά την άμεση κάλυψη του ελλείμματος των 4 εκατ. ευρώ που έχει διαπιστωθεί στα αποθέματα της εταιρείας, ενώ ήδη η εποπτική αρχή έχει προχωρήσει στη δέσμευση της περιουσίας της εταιρείας. 

Σημειώνεται ότι το βασικότερο περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας είναι τα ρευστά διαθέσιμα που διατηρεί σε προθεσμιακές καταθέσεις, το ύψος των οποίων ανέρχεται σε 26 εκατ. ευρώ και τα οποία αποτέλεσαν το δέλεαρ στις προσπάθειες που προηγήθηκαν για τη μεταβίβαση της εταιρείας, οι οποίες τελικώς δεν καρποφόρησαν. 

Αιτία, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν το γεγονός ότι το συνολικό έλλειμμα της εταιρείας υπερέβαινε το ποσό των 4 εκατ. ευρώ που έπρεπε να καταβληθεί άμεσα και προσέγγιζε τα 9 εκατ. ευρώ.

Η Eurostar –στο βαθμό που η ΤτΕ προχωρήσει στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας της– φέρεται να αφήνει πίσω της πάνω από 50.000 αυτοκίνητα, καθώς ήδη ένα σημαντικό τμήμα του στόλου των οχημάτων, των 110.000, περίπου, που διέθετε στο τέλος του 2010, έχει ακυρωθεί και ένας μεγάλος όγκος συμβολαίων έχει μεταφερθεί σε άλλες εταιρείες. 

Σε κάθε περίπτωση, οι κάτοχοι των αυτοκινήτων που διατηρούν συμβόλαια στην εταιρεία θα πρέπει να απευθυνθούν στο Επικουρικό Κεφάλαιο, η κάλυψη του οποίου περιορίζεται στον ένα μήνα και αφορά μόνο την αστική ευθύνη έναντι τρίτου. 

Ο φορέας άλλωστε υποχρεώνεται να καταβάλει αποζημιώσεις με σημαντική καθυστέρηση λόγω του υπέρογκου ελλείμματος που έχει συσσωρευθεί και το οποίο ανήλθε στο τέλος της χρήσης του 2010 στα 629,4 εκατ. ευρώ και προκλήθηκε κυρίως από την ανάκληση των αδειών λειτουργίας έξι ασφαλιστικών εταιρειών το 2009, για τις οποίες η πρόβλεψη για εκκρεμείς ζημίες ανέρχεται στα 431,5 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι εντός του 2011 ανακλήθηκε επίσης η άδεια λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Πρόνοιας, διευρύνοντας τον μακρύ κατάλογο των αφερέγγυων εταιρειών στις 36 από το 1995 έως σήμερα.

3 σχόλια:

  1. ΤΟ COLPO GROSSO ΤΟΥ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ......ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΤΑΙΡΙΩΝ, ΕΙΤΕ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΜΕ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ.ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΟΙ,ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ SOLVENCY II:ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΙΣΧΡΟ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑ ΠΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ.ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΜΕΤΑ........ΣΑΡΑΦΗΔΕΣ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 27.000.000!!!!!ΕΥΡΩ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ΣΕ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ + 3.000.000!!!!!ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ + 2.000.0000!!!!!ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΓΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ
    Σ Υ Ν Ο Λ Ο:32.000.000!!!!!ΕΥΡΩ Μ Ε Τ Ρ Η Τ Α.
    ΟΥΤΕ ΑΚΙΝΗΤΑ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΕΚΠΟΙΗΣΙΜΑ.
    Α..ΡΕ ΠΑΡΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ......
    ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΚΟΜΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑΣΟΥΝ, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΗΔΗ ΑΠΟ 'ΧΘΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η διορία έχει λήξει εδώ και μία εβδομάδα.Η ευρωπαική πρόνοια σφραγίστηκε με τη λήξη της διορίας.Δύο μέτρα και δύο σταθμά κ.κ του επικουρικού και της τράπεζας της Ελλαδος.Τι περιμένετε το καινούργιο νομοσχέδιο ή μήπως να καλυφθεί το Έλλειμμα του επικουρικού;Γιατι κρατάτε τυπικά εν ζωή μια νεκρή εταιρεία και ταλαιπωρείτε παθώντες,συνεργάτες και λοιπούς συνεργαζόμενους ;Αυτό που επικαλείστε είναι αντικειμενικότητα,φερεγγυότητα και εφαρμογή των νόμων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή